avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate prodigy46

Activitate prodigy46

Nu a fost demolata cu autorizatie de demolare. Cei de la primarie au spus sa fac o cerere de demolare dupa care,au venit, au facut niste fotografii si au constatat riscul prabusirii acesteia. In acea cerere a semnat si batranelul ca este de acord, dupa care s-a intocmit un proces verbal de constatare a demolarii constructiei. Notarul a spus ca prin acest proces verbal isi pierde uzifructul, dar raspunsul de la oficiul de cadastru si publicitate imobilara a fost ca nu se poate. Acel drept inceteaza odata cu decesul acestuia sau renuntarea la acel drept printr-un act notarial. Si am revenit de unde am plecat.
Din pacate, luarea in spatiu e facuta doar de 3 ani, nu de cand efectiv l-am mutat de acolo. Asta inseamna o asteptare de 7 ani. Mai ma informase cineva ca poate fi asistat de cineva din cadrul primariei de la asistenta sociala care sa il reprezinte. E posibil? Cumva de genul ca el sa renunte la acel uzufruct viager iar eu sa il iau in intretinere in noua locatie in care locuieste?
Acum 9 ani am facut un contract vanzare cumparare cu un batranel,o ruda mai indepartata, a unei curti avand amplasata si o casa veche, cu drept de uzufruct viager asupra a doua camere. Dupa semnarea contractului l-am luat pe batranel de acolo si l-am mutat la mine. Acea casa statea sa cada si am demolat-o. Acum vreau sa vand acel teren si nu pot din cauza acelui drept de uzufruct viager. Culmea e ca nici macar eu nu pot construi fara aprobarea batranelului. Problema e ca starea batranelului e precara si se considera ca nu are discernamant. Cum pot rezolva aceasta situatie? Multumesc.