avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate Florin Ani

Activitate Florin Ani

Răspuns la discuția Impozit SRL dupa plata credit
Imi puteti spune la ce va referiti prin rate de amortizare. Eu as vrea sa achit imobilul in 2 ani adica rate de 5000€ pe luna.

CHKa a scris:

In opinia mea chiar are sens , pentru ca nici cand va intra in cont cei 120.000 euro statul nu-l considera venit si nu-l va impozita , nici rambursarea lui nu e cheltuiala . V-am spus , doar in situatia impozitarii la profit va puteti optimiza fiscalitatea , deoarece se trec pe cheltuieli dobanda perceputa de banca ( partea din ratele achitate ) , precum si amortizarea lunara a mijlocului fix achizitionat . Intr-un final , toata valoarea imobilului va ajunge pe cheltuieli - diminuand profitul - dar nu dintr-o data , ci treptat , prin ratele de amortizare , pe perioada de viata utila a acestuia . Cresc cheltuielile , scade profitul . Scade profitul - scade si impozitul datorat . La impozitarea pe cifra de afaceri nu conteaza in nici un fel cheltuielile firmei , aceasta ( cif. af. ) nu e influentata de ce achizitii se fac , ci doar de vanzari . Ar fi bine daca v-ati intreba contabilul , eventual inainte de a contracta creditul , poate va explica mai bine decat am facut-o eu .

Pai daca credit-ul a fost folosit pentru achizitia unui imobil pe care il va folosi firma, cum e posibil sa fiu taxat cu 16% pentru 65000€ pe care nu ii mai am in cont-ul firmei. Stat-ul taxeaza investitia in extinderea firmei cu aceasi rata cu care taxeaza banii care raman in cont si nu fac nimic? Nu prea are sens.

CHKa a scris:

Si pe ce va bazati cand spuneti asta , stimate @luckmoden ? pentru ca in nici o situatie valoarea creditului in sine NU diminueaza valoarea la care se raporteaza impozitul . Ratele platite nu sunt cheltuieli ( doar dobanda platita este ) , dupa cum creditul incasat nu este venit . .Pentru o microintrerindere cu impozitarea pe cifra de afaceri , impozitul se calculeaza la valoarea insumata a facturilor emise ( fara TVA ) , indiferent daca sunt incasate sau nu , si indiferent ce cheltuieli are firma , sau daca are sau nu profit . In acest caz , suma rambursata la credit nu influenteaza deloc impozitul datorat. Pentru firmele cu impozit de 16% , ceea ce diminueaza profitul ( si implicit impozitul datorat ) ar fi dobanda achitata ( partea din ratele rambursate ) si amortizarea lunara a acelui mijloc fix ( imobilul in discutie ) . Deci , nicidecum intreaga suma de 65.000 euro platita .

Ok deci cei 65000€ care merg spre plata creditului nu vor fi impozitati nici in situatia curenta cu 1% impozit pe cifra de afaceri nici daca voi trece la impozit pe profit de 16%?
SRL micro, 1% pe cifra de afaceri
Daca am un SRL care are venit/profit 80000 € pe an, si iau un credit pe SRL de 120000 € pentru achizitia unui imobil, iar in anul curent 65000€ se duc pe rate la banca, voi fi impozitat doar pe cei 15000€ ramasi in firma? Multumesc.
Numele meu este Florin Ani si am o intrebare in legatura cu fiscalitatea pentru autorii de carti care publica pe site-ul Amazon.
Am inceput sa public carti la inceputul anului 2017 is problema este ca la momentul crearii contului mi s-a cerut sa introduc un numar pentru taxare care nu stiam ce inseamna pentru Romania si eu avand drept de munca si in Marea Britanie mi-am introdus numarul de taxare de acolo. La inceputul anului 2018 mi s-a emis un Year-End Tax Form de catre Amazon in care mi se spune cat am castigat pe parcursul anului 2017. Intrebarea mea este, v-a trebui sa merg in UK sa platesc taxele sau in Romania, eu fiind rezident momentan in Romania ?

Multumesc!