avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Fiscalitatea pentru autorii de carti care publica pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Fiscalitatea pentru autorii de carti care publica pe site-ul Amazon

Numele meu este Florin Ani si am o intrebare in legatura cu fiscalitatea pentru autorii de carti care publica pe site-ul Amazon.
Am inceput sa public carti la inceputul anului 2017 is problema este ca la momentul crearii contului mi s-a cerut sa introduc un numar pentru taxare care nu stiam ce inseamna pentru Romania si eu avand drept de munca si in Marea Britanie mi-am introdus numarul de taxare de acolo. La inceputul anului 2018 mi s-a emis un Year-End Tax Form de catre Amazon in care mi se spune cat am castigat pe parcursul anului 2017. Intrebarea mea este, v-a trebui sa merg in UK sa platesc taxele sau in Romania, eu fiind rezident momentan in Romania ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George.H , utilizator 02:32, 7 Iulie 2020
Trebuie sa platesti taxele unde erai rezident atunci cand ai primit banii. Acum fiind in Romania rezident si daca continui sa vinzi, platesti 10% in SUA iar in Romania CASS si CAS. Daca esti salariat au pensionar nu platesti cele doua din urma.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
George.H, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu care este social security number al meu pt a vorbi cu fiscul din sua Costas2023 Costas2023 Referitor activitate desfasurata de persoana fizica care vinde carti pe Amazon. Amazon cere un numar TIN (tax identification number -cred) - de fapt CNP din ... (vezi toată discuția)
Publicare carte pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)
Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)