Numele meu este Florin Ani si am o intrebare in legatura cu fiscalitatea pentru autorii de carti care publica pe site-ul Amazon.
Am inceput sa public carti la inceputul anului 2017 is problema este ca la momentul crearii contului mi s-a cerut sa introduc un numar pentru taxare care nu stiam ce inseamna pentru Romania si eu avand drept de munca si in Marea Britanie mi-am introdus numarul de taxare de acolo. La inceputul anului 2018 mi s-a emis un Year-End Tax Form de catre Amazon in care mi se spune cat am castigat pe parcursul anului 2017. Intrebarea mea este, v-a trebui sa merg in UK sa platesc taxele sau in Romania, eu fiind rezident momentan in Romania ?
Trebuie sa platesti taxele unde erai rezident atunci cand ai primit banii. Acum fiind in Romania rezident si daca continui sa vinzi, platesti 10% in SUA iar in Romania CASS si CAS. Daca esti salariat au pensionar nu platesti cele doua din urma.
Ein, pfa sau ambele?
Sergiu_N
Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)