avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Publicare carte pe Amazon
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Publicare carte pe Amazon

Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi se cere si un "tax identification number", adica, zic eu, un numar de identificare fiscala de la noi din Romania. Rog pe cei care aveti experienta in domeniu , sa -mi spuneti daca "numarul de idendificare fiscala" este echivalentul pentru"tax identification number", iar daca este asa de unde il pot obtine.Eu sunt persoana fizica, platesc impozite si taxe la stat pe teren, cladiri, masini, etc dar nu stiu sa am un asemenea numar.Daca "tax identification number" inseamna altceva de unde as putea obtine acest numar, aici, in Romania. Multumesc pentru raspuns..
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
georgells, utilizator
Cel mai recent răspuns: president , utilizator 17:18, 22 Aprilie 2022
Este vb de codul fiscal, care se emite unei entitati inregistrate fiscal in Romania. Asta inseamna ca pentru a avea cod fiscal va trebui sa va alegeti tipul de firma (cel putin pfa sau intreprindere individuala), care, odata inregistrata la ORC, va avea si cod fiscal (cod de identificare fiscala, CUI - indiferent cum o numim).
Multumesc mult pentru raspuns. Dar, concret ce pot face prin alegerea unui tip de firma, stiindca ca prin publicarea unei carti Amazon se ocupa cu vanzarea, cu plata catre autor si cu opirea taxelor pentru SUA .Ce inseamna infiintarea unui tip de firma in cazul amintit? Implica aceasta angajare de contabil, eliberare facturi sau platirea taxelor si catre Romania?
Nu am citit termenii si conditiile site-ului respectiv, dar dvs. cred ca le cunoasteti in propriul interes. Nu m-as mira daca inainte de a vi se face plata sa vi se solicite emiterea unei facturi, iar plata catre dvs. sa se faca pe baza acesteia.
Verificati daca asa este ca sa putem merge mai departe.
Kindle Direct Publishing este o platforma ce apartine Amazon, care publica in format electronic cartile oricarui autor de oriunde ar fi acesta.Autorul incarca continutul cartii pe aceasta platforma iar Amazon se ocupa de vanzare, de plata autorului si de platirea taxelor catre statul American deoarece vanzarea se face prin intetmediul unuii magazin de pe teritoriul lui.Astfel taxele oprite de catre Amazon pt. Fiscul american este de 30% din venitul autorului. DACA exista vreun tratat intre cele doua state , in cazul de fata Romania-SUA, taxele pt statul american se reduc la 10%. Tratatull acesta exista intre cele 2 state, dar se cere acest tax identification number din tara de origine a autorului.Daca autorul trimite acest numar care este verificat de cei de la fiscul american, taxele oprite pentru America sunt 10%, daca autorul nu trimite acest numar taxele oprite sunt 30%. In aceste conditii , din cunostintele dvs, in ce forma ma pot organiza, si chiar alegand sa fiu pfa ce pot sa fac, stiind ca Amazon face totul? Si inca ceva:daca nu trimit acel numar/cod fiscal mi se opresc 30% ca taxe pt.sua. Daca mi se opresc taxe pt sua , ai trebuie platite taxe si pentru Romania?
Daca exista conventie/acord de evitare a dublei impuneri, asa cum si titlul spune, veniturile respective se impoziteaza o singura data.
Intr-adevar, exista asemenea conventie.
Poate ar fi bine sa faceti calcule, sa vedeti care alternativa este cea mai buna.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
ContSters44758, utilizator

Alte discuții în legătură

Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Obtinere numar de identificare fiscala georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)