avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... EIN, PFA sau ambele?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

EIN, PFA sau ambele?

Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am nevoie si de PFA in Romania sau e de ajuns EIN-ul pentru ambele tari?
Unde va trebui sa platesc taxele apoi, in SUA, in Romania sau in ambele tari?

Va multumesc mult, anticipat.
Cel mai recent răspuns: George.H , utilizator 02:55, 7 Iulie 2020
Vorbiti de obtinerea EIN (Employer Identification Number) in Statele Unite ale Americii?
atticus a scris:

Vorbiti de obtinerea EIN (Employer Identification Number) in Statele Unite ale Americii?



Da.
O mică precizare e că pe baza EIN, Amazon va reține si vira în numele meu impozitul pe venit in SUA.
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
Sergiu_N, utilizator
EIN (Employer Identification Number – cunoscut si ca Federal Tax Identification Number, numarul de TVA), de regula, se atribuie la solicitarea intreprinzatorilor si/sau firmelor inregistrate pe teritoriul S.U.A.
In opinia mea, acolo unde se vorbeste de termenul de mai sus (EIN sau FTI), e vb de codul fiscal (CIF, CUI) al entitatii respective, in cazul Dvs. de PFA sau intreprindere individuala inregistrata in Romania, care va avea un cod fiscal.
Oricum, dvs. veti emite factura fara tva, apoi, ce si cum platesc ei taxele in S.U.A., in numele lor si nu in numele dvs., este alta poveste.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Publicare carte pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Obtinere numar de identificare fiscala georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)