avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... EIN, PFA sau ambele?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

EIN, PFA sau ambele?

Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am nevoie si de PFA in Romania sau e de ajuns EIN-ul pentru ambele tari?
Unde va trebui sa platesc taxele apoi, in SUA, in Romania sau in ambele tari?

Va multumesc mult, anticipat.
Cel mai recent răspuns: George.H , utilizator 02:55, 7 Iulie 2020
Si eu sunt intetesat de aceasta problema.Vreau sa public o carte pe Amazon Kindle Direct Publishing dar cei de acolo ne solicita un "tax identification number".Pana anul acesta se putea solicita un numar Ein de catre cetatenii non USA , dar acum s-aschimbat situatia si acum se solicita pentru cetatenii non americani acest "tax identification number" din propria lui tara..Nu stiu unde se poate obtine acest numar aici, in Romania. O intrebare similara am pus si eu pe acest site sub titlul"Publicare carte pe Amazon", dar nu am primit nici un raspuns pana acum.Sergiu .N as fi interesat sa stiu cum ai rezolvat acesata problema.
Acest numar nu poate fi decat codul fiscal din tara respectiva, care se atribuie cu ocazia inregistrarii entitatii respective.
Salut, Amazonul iti va lua 10% taxa iar in Romania vei plati doar CASS si CAS. Daca esti salariat sau pensionar nu mai platesti aceste doua taxe. Nu ai nevoie de firma. Pentru mai multe info cauta Self Publishing Smarter

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare carte pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Obtinere numar de identificare fiscala georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)