avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Publicare carte pe Amazon
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Publicare carte pe Amazon

Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi se cere si un "tax identification number", adica, zic eu, un numar de identificare fiscala de la noi din Romania. Rog pe cei care aveti experienta in domeniu , sa -mi spuneti daca "numarul de idendificare fiscala" este echivalentul pentru"tax identification number", iar daca este asa de unde il pot obtine.Eu sunt persoana fizica, platesc impozite si taxe la stat pe teren, cladiri, masini, etc dar nu stiu sa am un asemenea numar.Daca "tax identification number" inseamna altceva de unde as putea obtine acest numar, aici, in Romania. Multumesc pentru raspuns..
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
georgells, utilizator
Cel mai recent răspuns: president , utilizator 17:18, 22 Aprilie 2022
In acea Conventie dintre Romania si SUA, zice:
ART. 21
Evitarea dublei impuneri
Dubla impunere a venitului va fi evitată în modul următor:
(1) În conformitate cu prevederile şi limitările legilor României (astfel cum pot fi modificate din când în când, fără a se schimba principiile generale din acestea), România va acorda unui cetăţean sau rezident al României, ca un credit fata de impozitul român, suma corespunzătoare a impozitelor pe venit plătite Statelor Unite. Suma corespunzătoare ca atare se va întemeia pe suma impozitului plătit Statelor Unite, dar nu va depăşi partea impozitului român pe care venitul net al cetăţenilor sau rezidenţilor din surse situate în Statele Unite le suportă asupra întregului venit pentru acelaşi an impozabil.
ART. 22
Nediscriminarea
(1) Un cetăţean al unuia dintre statele contractante care este un rezident al celuilalt stat contractant nu va fi supus în celălalt stat contractant la impozite mai împovărătoare decât un cetăţean care este un rezident al acelui alt stat contractant.

Spuneati ca firma online din State v-ar retine doar 10% din venituri, daca exista conventie de evitare a dublei impuneri, chiar sa nu aveti EIN? Daca da, atunci acesta pare calea de urmat, fara complicatii la Fiscul roman.
Un lucru si astfel ramane de stabilit cu Fiscul si anume plata CASS de 5.5% asupra veniturilor realizate, dar asta abia cand vedeti si bani in cont.
atticus a scris:

In acea Conventie dintre Romania si SUA, zice:
ART. 21
Evitarea dublei impuneri
Dubla impunere a venitului va fi evitată în modul următor:
(1) În conformitate cu prevederile şi limitările legilor României (astfel cum pot fi modificate din când în când, fără a se schimba principiile generale din acestea), România va acorda unui cetăţean sau rezident al României, ca un credit fata de impozitul român, suma corespunzătoare a impozitelor pe venit plătite Statelor Unite. Suma corespunzătoare ca atare se va întemeia pe suma impozitului plătit Statelor Unite, dar nu va depăşi partea impozitului român pe care venitul net al cetăţenilor sau rezidenţilor din surse situate în Statele Unite le suportă asupra întregului venit pentru acelaşi an impozabil.
ART. 22
Nediscriminarea
(1) Un cetăţean al unuia dintre statele contractante care este un rezident al celuilalt stat contractant nu va fi supus în celălalt stat contractant la impozite mai împovărătoare decât un cetăţean care este un rezident al acelui alt stat contractant.
Spuneati ca firma online din State v-ar retine doar 10% din venituri, daca exista conventie de evitare a dublei impuneri, atunci varianta recomasndata aici alternativ de 7up pare calea de urmat.
Un lucru si in acest caz ramane de stabilit cu Fiscul si anume plata CASS de 5.5% asupra veniturilor realizate, dar asta abia cand vedeti si bani in cont.

Personal public de cativa ani carti pe Amazon iar pentru taxe trebuie sa platesti 10% in SUA dar le va retine automat Amazonul si mai ramane sa platesti in Romania CAS si CASS dar poti evita asta fiind salariat sau pensionar. Nu ai nevoie de firma. Cauta pe net Self Publishing Smarter si vei gasi mai multe detalii.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
George.H, utilizator
Eu am folosit CNP si am reusit sa depasesc pasul si sa public carti. Am si eu o intrebare ,, INTERESANTA '' referitoare taxe pt activitatea de vanzare carti pe Amazon : Legea dreptului de autor - se aplica daca avem pseudonim pt cartile publicate ??
in articol 4 alin 2 al legii :link
[ link extern ]
SCRIE:
(2) Când opera a fost adusă la cunoştinţa publică sub formă anonimă sau sub un pseudonim care nu permite identificarea autorului, dreptul de autor se exercită de persoana fizică sau juridică ce o face publică având consimţământul autorului, atât timp cât acesta nu îşi dezvăluie identitatea.
DECI, se pare ca legea nu n e considera autori !! adica nu vom plati taxe decat pt activitatea de vanzare a cartilor, banuiesc., nu sun t sigur.
MUltumesc
Stimate George.H, am incercat a intru pe Self Publishing Smarter si nu se deschide website. Mai functioneaza ? Pt ca m-ar interesa ceteva detalii la ce ati mentionat. Si eu am publicat cateva carti low content pe Amazon si trebuie sa cpmpletez decl 201 si nu stiu cum sa o fac . Aveti vreo idee, un link catre youtube, etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Obtinere numar de identificare fiscala georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)