Buna ziua! Am fost la compania de apa de la noi din oras pt bransament la apa. Una din solutii ar fi sa ma leg la conducta de mai sus de noi, a unui vecin. Problema e ca vecinul nu ma lasa. E pe proprietate publica, la poarta. Doar ca si-a betonat si a zis ca nu vrea sa ii spargem betonul. Alta solutie nu am. Am platot toate taxele de bransare si ma lovesc de vecin... cei de la companie ridica din umeri. Ce fac mai departe?
Bazin adica acel camin unde pun ei apometrele din fata portii. Noi trebuie sa ne legam inainte de cel al vecinului.
Nu stiu cum e reteaua, nici ei nu stiu daca trece pe sub asfalt, daca e pe marginea drumului, peste drum de noi
Buna ziua! Am cumparat un teren intravilan. Efectiv e intre case. Am facut cerere la compania de apa de la noi sa ne bransam si noi. Problema e ca nu avem bazin la poarta decat la 3 case mai incolo. Au venit si cu solutia sa foram pe sub asfalt (daca ne lasa primaria). Eu am fost de acord. Problema e ca ei nu au plan pe unde trece conducta de apa. Si o lungesc si nimeni nu stie nimic. Plus ca toata cheltuiala, zic ei, trebuie platita de mine. Foratul sau bransatul la bazinul vecinului. Nu e treaba lor sa faca asta? Chiar trebuie sa platesc eu?
Am tot citit postari pe grup si am o nelamurire..
Memtionez ca lucrez in strainatate, sunt insarcinata in 5 luni, urmeaza sa lucrez online pentru o firma din romania in urmatoarele luni pana la nastere dar in acelasi timp voi avea activ si contractul de munca din germania.
Daca am ambele contracte de munca active in momentul nasterii(nasterea in germania) mai am dreptul la indemnizatia de crestere?
In aprilie voi intra in acel concediu de maternitate de dinainte de nastere(sper ca asa se numesc cele 4 saptamani inainte de nastere) - dar asta doar de la jobul din germania. La jobul online din romania voi continua sa lucrez pana in ultimul moment (lucrand online de acasa, fac programul cum vreau deci nu m-ar afecta).
Dupa nastere, intentionez sa-mi dau demisia din germania si sa ne mutam definitiv in romania. As prefera sa demisionez doar atunci, pentru a putea beneficia de asigurarea medicala, sa nu mai umblu sa ma mut pe asigurarea sotului.
Mai am dreptul sa depun pentru indemnizatie in romania daca in momentul nasterii ambele contracte de munca (romania si germania) vor fi active iar demisia in germania se va face doar dupa nasterea copilului?
Sau cum e mai bine sa procedez ca sa nu cumva sa imi pierd sansa de a depune pentru indemnizatie in romania?
Daca a trecut cineva prin asa situatie si m-ar putea indruma va rog mult.
Am urmatoarea situatie: socrul meu a incasat indemnizatia pentru insotitor din 2 parti, de la Casa de Pensii si de la Dgaspc timp de un an si ceva. Am anuntat acest lucru ulterior si s-a sistat de la Casa de Pensii. Pentru perioada in care s-au suprapus trebuie restituita suma. Intrebarea mea e: pe ce suma pot pune poprire? De la Dgaspc au spus ca ei pot opri toata indemnizatia de insotitor sa isi recupereze banii si ca el poate trai cu pensia si indemnizatia de handicap.
Buna ziua. Am fost implicata intr-o tamponare cu o masina de politie. Situatia e asa: mergand pe nationala, masina de politie s-a oprit p partea dreapta a carosabilului, iesind partial de pe carosabil. Si-a pornit semnalele luminoase doar. Dupa 3-4 secunde in care a stationat, a plecat de pe loc fara sa semnalizeze, moment in care ne-a acrosat, noi ocolindu-l. Am franat cand am vazut ca se opreste, dar nu am oprit. Ei zic ca trebuia sa oprim cand am vazut semnalele luminoase (era in fata noastra). Si ca avea dreptul sa “incalce regulile de circulatie”. Nu era necesar sa semnalizeze? Voia sa vireze stanga sa intre pe contrasesns. Exista vreo sansa sa ii castigam in instanta? Cand am trecut pe langa ei, nu am trecut peste linia continua, dar ei zic ca tot depasire e.