avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am tot citit postari pe grup si am o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am tot citit postari pe grup si am o nelamurire.. ...

Buna ziua.

Am tot citit postari pe grup si am o nelamurire..
Memtionez ca lucrez in strainatate, sunt insarcinata in 5 luni, urmeaza sa lucrez online pentru o firma din romania in urmatoarele luni pana la nastere dar in acelasi timp voi avea activ si contractul de munca din germania.

Daca am ambele contracte de munca active in momentul nasterii(nasterea in germania) mai am dreptul la indemnizatia de crestere?
In aprilie voi intra in acel concediu de maternitate de dinainte de nastere(sper ca asa se numesc cele 4 saptamani inainte de nastere) - dar asta doar de la jobul din germania. La jobul online din romania voi continua sa lucrez pana in ultimul moment (lucrand online de acasa, fac programul cum vreau deci nu m-ar afecta).
Dupa nastere, intentionez sa-mi dau demisia din germania si sa ne mutam definitiv in romania. As prefera sa demisionez doar atunci, pentru a putea beneficia de asigurarea medicala, sa nu mai umblu sa ma mut pe asigurarea sotului.

Mai am dreptul sa depun pentru indemnizatie in romania daca in momentul nasterii ambele contracte de munca (romania si germania) vor fi active iar demisia in germania se va face doar dupa nasterea copilului?

Sau cum e mai bine sa procedez ca sa nu cumva sa imi pierd sansa de a depune pentru indemnizatie in romania?

Daca a trecut cineva prin asa situatie si m-ar putea indruma va rog mult.

Multumesc foarte mult pentru orice informatii.

An nou fericit tuturor

Alte discuții în legătură

Nastere in strainatate si indemnizatie in romania nady19 nady19 Buna ziua. Locuiesc de 9 ani in Germania. Sunt insarcinata in 5 luni. In urmatoarele luni voi realiza venituri aici in germania(job part time) si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Indemnizație ccc Anca1704 Anca1704 Buna ziua, Ma intereseaza daca venitul realizat in Marea Britanie se cumuleaza cu venitul din Romania, in momentul in care se calculeaza cei 85% ce revin ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului Bibicu27 Bibicu27 Pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului daca in ultimi 4 ani am lucrat in afara tari si in ultimele 3 luni de sarcina vreau sa ma angajez in RO.? ... (vezi toată discuția)