avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan8126

Activitate bogdan8126

buna ziua,am 8 luni cu susp ramasa definitiva hotararea in 2018 pe 25 ian,ce trebuie sa fac sa obtin reabilitarea in cazier ca tot apare condamnarea?
as mai avea o intrebare va rog daca sunteti amabil.fapta asta s a savarsit in 2014...intre timp in 2016 am fost surprins in stare de brietate la volan,alt dosar...mai axact pe 4 aprilie 2016...0,58 in aer si in sange 2.15 la prima si 1,90 la a doua...dupa parerea Dumneavoastra ce credeti ca sanse as avea sa nu fac puscarie?
da este relativ ok,da o sa fac probabil in transe asa ca sa pot trai si lucra in afara...cate 30 de ore pe saptamana,pe urma alte 30 peste 2-3 luni si tot asa
Va multumesc,am fost la probatiune,nu am fost repartizat inca la un consilier,exact cum ma si gandeam...am dat de o Doamna amabila acolo,am scris o declaratie ca plec din tara,am primit copie si nr de inregistrare .Va multumesc domnule Patrascu pentru timpul acordat !
consilierul meu? nu am inca unul ...inseamna ca eu fac confuzie intre cei doi ani de probatiune si perioada de supraveghere ! cei doi ani de probatiune curg de cand incep sa fac vizite la probatiune nu?am vorbit mai devreme cu o cucoana la telefon si mi a spus ca trebuie sa fac o declaratie daca vreau sa plec din tara...
trebuie doar anuntati cei de la probatiune sau practic se cere voie sa pleci?
ma deplasez la serviciul de probatiune cu hotararea definitiva.si ce le voi spune acolo? voi fi bagat in seama pe stil romanesc?gen du te acasa ca te chemam noi?
eu cred ca termenul de supraveghere incepe dupa ce ma cheama la probatiune,de atunci incep sa curga cei 2 ani...nu stiu este cu dus intors,asa cum sunt multe lucruri in romania ! cei doi ani de probatiune curg de cand incep sa merg la ei,si daca merg sa i anunt parca ma trezesc ca imi fac viata imposibila si imi stric rostul si acolo ! va da ti seama in ce situatie ma aflu ca nu pot lucra...
Condamnă pe inculpatul (editat - fara nume) la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la înşelăciune, faptă prev. de art. 32 alin.1 C.pen rap.la art. 48 alin.1 C.pen rap.la 244 alin.1,2 C.pen. şi art.396 alin.10 C.proc.pen. În baza art. 67, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 2 ani după de la data ramânerii definitiva a prezentei, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat). În temeiul art. 66, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1 lit. a, b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65, alin. 1 şi alin. 3 C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. 1 C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucure?ti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C. pen. impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Bucure?ti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C. pen. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administra?ia Domeniului Public Bucure?ti-Sector 1 sau Poli?ia Locală a Sectorului 1, pe o perioadă de 60 de zile, cu excepţia cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Conform art. 94 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin.1 lit.c)-e) se comunică Serviciului de Probaţiune Bucureşti. Conform art. 94 alin.2 C.pen., supravegherea executării obligaţiei prevăzute la art.93 alin.2 lit.b C.pen. se face de către Serviciul de Probaţiune Bucureşti. Conform art. 94, alin. 3 C. pen., Serviciul de Probaţiune Bucureşti va lua măsurile necesare pentru a asigura executarea obligaţiilor prevăzute de art. 93, alin. 2, lit. b şi alin. 3 C. pen. Potrivit art. 404, alin. 2 C. proc. Pen. şi art. 91, alin. 4 C. pen., atrage atenţia inculpatului (editat - fara nume) asupra dispoziţiilor art. 96, alin. 1, 2 şi 4 C. pen., în sensul că: a) dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei; b) dacă până la expirarea termenului de supraveghere nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească; c) dacă pe parcursul termenului de supraveghere săvârşeşte o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, condiţii în care pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară. În baza art. 397 alin. 1 C.proc.pen. şi art. 25 alin. 1 C.proc.pen., ia act că persoana vătămată (editat - fara nume) nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În temeiul art. 272 C. proc. Pen. şi art. 274 alin. 1 şi 2 C. proc. Pen., obligă pe fiecare dintre inculpaţi la plata a câte 1300 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1000 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 300 lei în cursul judecăţii. Onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul (editat - fara nume) rămâne în sarcina statului şi urmează a fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Ia act că inculpatul (editat - fara nume) a fost asistat de apărător ales. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 31.10.2017.
Document: Hotarâre 763/2017 31.10.2017
va rog daca se poate ceva mai explicit,pe intelesul meu !