avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 ani de probațiune. Pot pleca la muncă în afara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 ani de probațiune. Pot pleca la muncă în afara țării?

Anul acesta la inceput am luat 8 luni cu suspendare prin hotarare definitiva,8 luni cu suspendare si 60 de zile in folosul comunitatii daca sanatatea imi permite,am 2 ani de probatiune.trebuie sa anunt orice plecare care depaseste mai mult de 5 zile...acum intrebarea este:inca nu am inceput sa merg la probatiune ca nu mi a venit nici o hartie...intre timp mi a gasit un prieten de lucru in afara tarii...pot pleca sau nu?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 08:39, 4 Septembrie 2019
Daca vi s-a stabilit suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere inseamna ca trebuie sa prestati obligatoriu munca neremunerata in folosul comunitatii, avand in vedere ca sunteti apt de munca in afara tarii, probabil sunteti apt de munca si in tara (presupun). De obicei, se gaseste intelegere din partea consilierului de probatiune, sens in care ar trebui sa mergeti dvs cu hotararea penala definitiva catre serviciul de probatiune inainte de a primi notificarea de la ei si sa prezentati acolo problema si sa gasiti o solutie.
nu sunt apt de munca in tara,am 160 kg si operat la un genunchi si la celalalt artroza din cauza greutati,in afara tari voi lucra in paza ceea ce aici nu pot din cauza cazierului !ma refer daca as putea pleca sa mi aranjez treburile acolo pana incep practic probatiunea...adica daca patesc ceva ca plec sau nu
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
bogdan8126, utilizator
In principiu, da, sa spunem ca puteti pleca daca nu vi s-a comunicat inca, de la serviciul de probatiune, sa va prezentati, insa nu vad cum o sa rezolvati problema odata ce ajuns la noul loc de munca, incepeti munca si nu va mai puteti intoarce sa faceti prezenta la consilierul de probatiune. Adica riscul este mare ca in acea situatie sa fortati consilierul de probatiune sa sesizeze instanta pentru nerespectarea obligatiilor dispuse si aceasta sa va revoce suspendarea si sa dispuna executarea pedepsei, si automat dati din lac in put, si un put adanc. Parerea mea este sa procedati dupa cum v-am spus in mesajul anterior, mergeti si discutati (puteti sa depuneti si niste hartii cu privire la starea de sanatate), solicitati sa plecati o perioada afara la munca (specifica starii de sanatate), de obicei atata vreme cat condamnatul este de buna credinta, acesta gaseste intelegere la serviciul de probatiune, interesul este si pentru ei sa nu-si ingreuneze munca si pentru dvs sa nu va ingreunati viata. Desigur, decizia este a dvs.
ma gandeam ca imediat ce ma anunta sa ma prezint las munca,ma sui in avion si ma intorc acasa...bun sa zicem ca voi gasi intelegere...la cine ma prezint eu acolo daca ei nu m au chemat???asta este o dilema pt mn..."stiti voi nu m ati chemat dar eu am venit".

va fi cineva acasa sa primeasca corespondenta, banuiesc ca prin corespondenta primesc nu?

vreau sa fac prezenta numai ca nu vreau sa mai pierd timpul sa stau cine stie cat si sa mor de foame pana ma cheama probatiunea si sa pierd si aceasta sansa de a face ceva totusi, sunt intr-o situatie f delicata.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Nu este o situatie f delicata, este o situatie banala, si care se intampla f des, si dupa am scris, decizia va apartine.

Alte discuții în legătură

Restituire permis Emil01 Emil01 In cazul sentintei urmatoare:\"Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.pr.pen., condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere ... Mari221 Mari221 Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere înapoi ? Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 C.pen. cu ... (vezi toată discuția)
Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)