avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 ani de probațiune. Pot pleca la muncă în afara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 ani de probațiune. Pot pleca la muncă în afara țării?

Anul acesta la inceput am luat 8 luni cu suspendare prin hotarare definitiva,8 luni cu suspendare si 60 de zile in folosul comunitatii daca sanatatea imi permite,am 2 ani de probatiune.trebuie sa anunt orice plecare care depaseste mai mult de 5 zile...acum intrebarea este:inca nu am inceput sa merg la probatiune ca nu mi a venit nici o hartie...intre timp mi a gasit un prieten de lucru in afara tarii...pot pleca sau nu?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 08:39, 4 Septembrie 2019
as mai avea o intrebare va rog daca sunteti amabil.fapta asta s a savarsit in 2014...intre timp in 2016 am fost surprins in stare de brietate la volan,alt dosar...mai axact pe 4 aprilie 2016...0,58 in aer si in sange 2.15 la prima si 1,90 la a doua...dupa parerea Dumneavoastra ce credeti ca sanse as avea sa nu fac puscarie?
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
bogdan8126, utilizator
ART. 97 c.p.
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.


Este adevărat?

politistlocal a scris:

Munca in folosul comunitatii trebuie inceputa cel mai tarziu la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, deci aveti la dispozitie un an de la hotarare in care sa puteti lucra in strainatate dupa ce in prealabil anuntati Serviciul de Probatiune. Incepeti munca pana la implinirea unui an de la ramanerea definitiva a hotararaii dupa care puteni efectua orele de munca tot in interval de un an, de la inceperea executarii.

Nu este 6 luni termenul de a efectua orele de la primirea hotararei? Parca asa stiam :-?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire permis Emil01 Emil01 In cazul sentintei urmatoare:\"Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.pr.pen., condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere ... Mari221 Mari221 Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere înapoi ? Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 C.pen. cu ... (vezi toată discuția)
Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)