avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 ani de probațiune. Pot pleca la muncă în afara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 ani de probațiune. Pot pleca la muncă în afara țării?

Anul acesta la inceput am luat 8 luni cu suspendare prin hotarare definitiva,8 luni cu suspendare si 60 de zile in folosul comunitatii daca sanatatea imi permite,am 2 ani de probatiune.trebuie sa anunt orice plecare care depaseste mai mult de 5 zile...acum intrebarea este:inca nu am inceput sa merg la probatiune ca nu mi a venit nici o hartie...intre timp mi a gasit un prieten de lucru in afara tarii...pot pleca sau nu?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 08:39, 4 Septembrie 2019
eu cred ca termenul de supraveghere incepe dupa ce ma cheama la probatiune,de atunci incep sa curga cei 2 ani...nu stiu este cu dus intors,asa cum sunt multe lucruri in romania ! cei doi ani de probatiune curg de cand incep sa merg la ei,si daca merg sa i anunt parca ma trezesc ca imi fac viata imposibila si imi stric rostul si acolo ! va da ti seama in ce situatie ma aflu ca nu pot lucra...
ma deplasez la serviciul de probatiune cu hotararea definitiva.si ce le voi spune acolo? voi fi bagat in seama pe stil romanesc?gen du te acasa ca te chemam noi?
eu cred ca termenul de supraveghere incepe dupa ce ma cheama la probatiune,de atunci incep sa curga cei 2 ani...

Ce credeti dvs nu are legatura cu ce prevede legea.
ART. 92 c.p.
Termenul de supraveghere
(1) Durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere constituie termen de supraveghere pentru condamnat şi este cuprinsă între 2 şi 4 ani, fără a putea fi însă mai mică decât durata pedepsei aplicate.
(2) Termenul de supraveghere se calculează de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă.
(3) Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţiile ce îi revin, în condiţiile stabilite de instanţă.

Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
trebuie doar anuntati cei de la probatiune sau practic se cere voie sa pleci?
Discutati cu consilierul dvs de probatiune.

Alte discuții în legătură

Restituire permis Emil01 Emil01 In cazul sentintei urmatoare:\"Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.pr.pen., condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere ... Mari221 Mari221 Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere înapoi ? Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 C.pen. cu ... (vezi toată discuția)
Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)