avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate hondrui

Activitate hondrui

În cazul unui proces pierdut la Curtea de apel , se poate cere revizuirea dosarului cu un alt avocat? Menționez ca pt aceeași speță un alt colectiv de angajați au câștigat la Curtea de apel , dar totuși angajatorul nu a pus în aplicare dispozițiile tribunalului și avocatul nu mai vrea sa colaboreze.
Ce înseamnă proces comun ?
Răspuns la discuția Art 142 din Codul Muncii
Nu mi-ati raspuns punctual . Se scade din nr total de ore efectuate pe luna , orele lucrate in sarbatori legale ? Aici e nedumerirea

Dar ce inseamna un liber platit ? Daca , de exemplu, o luna are 168 ore lucratoare , iar eu le-am efectuat , in ture , printre care o zi de sambata , si nu mi se plateste spor pt acea zi , ar trebui sa muncesc cu 12 ore mai putin ? Multumesc frumos !
Cornel Vasile a scris:

Art.142 C.mun. se refera la munca in zilele de sarbatoare legala si nicidecum la munca in zilele de repaus saptamanal.

Nu se aplica pentru ca nu trebuie sau se face un abuz ? Ei continua sa spuna ca liberele primite de noi intre ture sunt liberele compensatorii . Mentionez ca lucrez intr-un spital militar .
Buna ziua ! Lucrez in ture de 12 ore , zi si noapte , cu liberele aferente iar pt zilele de weekend nu primesc spor motivandu-se ca pt aceste zile primesc libere platite ca si compensatie . Imi puteti spune ce inseamna liber platit ? Mentionez ca lunar efectuez orele aferente lunii respective .
Răspuns la discuția drepturi salariale
E posibil ca odata ce un angajat a obtinut o gradatie pe care tu o aveai deja sa obtina un salariu net superior cu al tau ?
Buna ziua ! Lucrez intr-un spital mare din Bucuresti ca asistenta medicala cu studii postliceale si grad principal . Lucrez in ture inegale , deci primesc un spor de tura . Intrebarea mea : este legal ca o colega cu acelasi nivel de studii , vechime mai mica pe cartea de munca si gradul de principal abia luat si fara spor de tura , intru cat lucreaza la 8 ore , sa aiba salariul mai mare decat al meu ? Precizez ca pentru zilele libere lucrate nu primim nici banii suplimentari si nici o zi libera , conform codului muncii . Unde m-as putea adresa pentru a face o sesizare ? Multumesc !