avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna ziua ! Lucrez intr-un spital mare din Bucuresti ca asistenta medicala cu studii postliceale si grad principal . Lucrez in ture inegale , deci primesc un spor de tura . Intrebarea mea : este legal ca o colega cu acelasi nivel de studii , vechime mai mica pe cartea de munca si gradul de principal abia luat si fara spor de tura , intru cat lucreaza la 8 ore , sa aiba salariul mai mare decat al meu ? Precizez ca pentru zilele libere lucrate nu primim nici banii suplimentari si nici o zi libera , conform codului muncii . Unde m-as putea adresa pentru a face o sesizare ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 15 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) / Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
E posibil ca odata ce un angajat a obtinut o gradatie pe care tu o aveai deja sa obtina un salariu net superior cu al tau ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile de recupere claudiu.2017 claudiu.2017 sunt muncitor, personal nedidactic, prestez intr-o luna 264 ore (zi+noapte, sambata, duminca - tura 24/48), luna are 22 lucratoare (22x8=176),mi se platesc ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! lucrez că vânzătoare intr o simigerie de mai ... Cornea168 Cornea168 Buna seara ! Lucrez că vânzătoare Intr o simigerie de mai bine de un an ...in acest interval am fost solicitată la suplimentar ajungând să efectuez ... (vezi toată discuția)
Orele efectuate in plus se platesc? mariny mariny Lucrez ca paznic,12/zi, imii efectuez orele din grafic,dar din lipsa de personal ma obliga. sa efectuez inca 36 ore care nu sunt platite si nici libere nu se ... (vezi toată discuția)