Buna seara ! Lucrez că vânzătoare Intr o simigerie de mai bine de un an ...in acest interval am fost solicitată la suplimentar ajungând să efectuez până la 310 ore lucrate ,orelor suplimentare nu au fost adăugat și sporul de 75%. Aceasta simingeria și anume simingeria Luca ,au mai multe locații ,având sediul principal în Slatina. Iar noi pe locație nu avem acces la regulamentul de ordine interioara,la CCM sau la pontaje.Am un pontaj doar pe o luna de la un manager /șef de tură de pe locație ,pontajele nu se țin pe locație ,se trimit la București evidenta orelor noastre,bănuiesc că se lucrează cu dublu pontaj,am cererile făcute către superiori mei ierarhici,constatarea salariului incomplet,neacordarea sporului de minim 75%,solicitarea recalculării salariilor pe anul 2022,respectiv2023 și solicitarea acordări a 11140 lei reprezentând sumele restante salariale de a lungul angajării mele dar nu am primit răspuns și refuza sa mi achite drepturile bănești.Ce pot face?
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.