avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul zile de recupere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul zile de recupere

sunt muncitor, personal nedidactic, prestez intr-o luna 264 ore (zi+noapte, sambata, duminca - tura 24/48), luna are 22 lucratoare (22x8=176),mi se platesc ore de noapte 88, nu beneficiez de spor de noapte, doar plata orelor de noapte cca 160 lei brut, eu am calculat zile de recuperare pe care ar trebui sa le primesc pentru munca efectuata suplimentar 11 zile (264-176=88/8=11 zile) nu stiu daca este corect cum am calculat , dar seful meu a calcult mult mai putine zile de recuperat. Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 31 Martie 2018
Este corect cum ati calculat ...in speta reiese 88 de ore suplimentare = 11 zile.

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termende 60 de zile dupa efectuarea acesteia, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permanenta platita doar la solicitare Mariabo21 Mariabo21 Am o nelamurire privind efectuarea serviciului de permanenta platit doar in cazul in care sunt solicitari. Este legal sa trebuiasca sa lucrezi in weekend, de ... (vezi toată discuția)
Orele efectuate in plus se platesc? mariny mariny Lucrez ca paznic,12/zi, imii efectuez orele din grafic,dar din lipsa de personal ma obliga. sa efectuez inca 36 ore care nu sunt platite si nici libere nu se ... (vezi toată discuția)
Ore de munca neplatite Ionut Madalin Ionut Madalin Salutare, Daca pe contractul meu individual de munca sunt trecute 8 ore/ zi respectiv 40/ saptamana si lucrez ca sofer comunitar(lucrez practic si cate 13 14 ... (vezi toată discuția)