In decursul lunii august al al acestui an, am imprumutat masina unui prieten de familie si din nefericire am avut parte de un accidemt rutier in care am pierdut controlul volanului. Tin sa mentionez ca in acest accident nu a fost implicat un alt autovehicul. In masina se aflau parintii mei si fiul celui care ne-a imprumutat masina(acesta fiind minor). Am fost anuntat ca mi se va deschide un dosar penal. Masina a suferit avarii grave, totusi pentru a specifica toate detaliile, aceasta a fost achizitionata din Germania, fara ddocume.te care sa ateste pretul la care a fost achizitionata, la primul set de numere rosii si a fost refuzata la rca.
Fiul acestuia a suferot rani usoare, mai precis o escolatie in zona omoplatului drept, fara a necesita ingrijiro pt mai mult de 90 de zile.
Problema survine din faptul ca posesorul masinii refuza sa depuna declaratie (fiul sau) pana nu se ajunge la o intelegere si va fi rascumparat. Acesta refuza compensatii banesti, in schimb, pretinde o masina cu aceleasi specificatii.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Poate refuza sa depuna contestatie?
2. Care sunt pretentiile pe care poate sa le pretinda?
3. Cum pot sa ma asigur ca in cazul in care se va ajunge la o intelegere, acesta nu va cere alte pretentii ulterior?
4. Pot contesta/ataca declaratia?
5. Care este pedeapsa la care ma pot astepta?
Multumesc anticipat!
Sunt administrator al unui SRL-D si motivul pentru care va scriu este dat de faptul ca as vrea sa inchiriez un spatiu detinut de stat pentru a-mi derula activitatea de comert in cadrul acesteia. As vrea sa pot lua in chirie spatiul respectiv pentru o perioada de minim 5 ani. In urma discutiilor cu primarul din comuna respectiva, am aflat ca, contractul de inchiriere poate fi incheiat doar pe o perioada de un an, urmand sa fie reinnoit din an in an. Problema este ca acel spatiu necesita renovare, renovarea va fi sustinuta de investitia mea. Voi putea sa imi recuperez investitia in cazul in care Primaria refuza sa mai reinnoiasca contractul, fara ca eu sa fi imi amortizat acea investitie? Multumesc anticipat!