Sunt administrator al unui SRL-D si motivul pentru care va scriu este dat de faptul ca as vrea sa inchiriez un spatiu detinut de stat pentru a-mi derula activitatea de comert in cadrul acesteia. As vrea sa pot lua in chirie spatiul respectiv pentru o perioada de minim 5 ani. In urma discutiilor cu primarul din comuna respectiva, am aflat ca, contractul de inchiriere poate fi incheiat doar pe o perioada de un an, urmand sa fie reinnoit din an in an. Problema este ca acel spatiu necesita renovare, renovarea va fi sustinuta de investitia mea. Voi putea sa imi recuperez investitia in cazul in care Primaria refuza sa mai reinnoiasca contractul, fara ca eu sa fi imi amortizat acea investitie? Multumesc anticipat!
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu stiu daca ati ales bine sectiunea din forum, insa:
- peste tot, in cazul descris de dvs. chiriasul nu poate bate niciun cui fara aprobarea proprietarului; asadar dvs. chiriasul, impreuna cu reprezentantul primarului, sau chiar o comisie a Cons. Local, stabiliti ce trebuie facut, reparat, modificat in acel spatiu ca dvs. sa va desfasurati activitatea asa cum va place; totul scris, stampilat;
- reparatiile si ce mai trebuie modificat in acel spatiu, trebuie facut printr-o firma a primariei sau ceva asemanator, este atat problema dvs., cat si a C.Local; firma aleasa sa faca modificarile trebuie sa va intocmeasca un deviz de lucrari;
- odata stabilita suma intregii lucrari, discutati in noile conditii cu cei care va inchiriaza, negociati pretul chiriei lunare; daca va convine, discutati in sensul ca dvs. o anumita perioada de timp sa nu mai achitati c/val chiriei, pana la concurenta cu suma achitata pentru renovare; toate acestea trebuiesc "prinse" in contractul de inchiriere;
- in privinta perioadei de inchiriere: discutati serios si despre acest lucru; daca ei forteaza inchirierea doar pentru 1 an - in general nu este nicio problema, pentru ca aceste contracte au prevazute clauze speciale de reziliere si prelungire automata a perioadei de inchiriere;
- mai stati de vorba si cu cei de la oficiul juridic al C. Local;
Succes!