As avea o intrebare , am un spatiu inchiriat de 6 ani aceleasi firme , un chirias destul de bun platnic doar ca investitii la intretinerea imobilului n-a prea facut , cu toate ca plateste o chirie de doar 400 lei/luna /45 m2 contract oficial !
Din 2011 si pana in ziua de azi are aceeasi chirie , conventie verbala la vremea respectiva dar conditionat ca imobilul sa fie reparat de el .
Intrucat nu i-am marit chiria (in lei) nici macar cu inflatia anul asta am vrut sa-i maresc aceasta suma deoarece anul trecut si anul asta am cheltuit peste 15000 lei in lucrari de intretinere . La refuzul lui categorit n-am avut ce sa fac si m-am gandit sa-i dau un preaviz scris (persoana fizica - persoana juridica) dupa care sa-mi elibereze imobilul daca nu se conformeaza sa-mi plateasca diferenta de chirie pana la 600 lei / luna + inflatiile anuale .Efectiv nu stiu cum sa procedez , intrucat nici n-as vrea sa-l pierd dar nici sa-si bata joc de mine cu cei 400/luna ! ce sfat imi puteti da ?! va multumesc
Prioritar este sa aveti incheiat contract de locatiune in care sa prevedeti clauze asiguratorii
Daca dv aveti strict conventie verbala.veti intampina greutati in materializarea intereselor dv
Solicitati chiriasului incheierea de contract de inchiriere,prevedeti clauze favorabile dv si in cazul in care locatarul nu se achita in termenul contractual asumat ,aveti dreptul sa solicitati pretentii,daune,inclusiv evacuarea
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@Florian59, in primul rand trebuie spus, cand a fost incheiat, ce clauze contine contractul de locatiune, pe ce durata este incheiat, daca a fost reinnoit sau nu si daca este incheiat la notar sau declarat la financiar, ca sa vedem daca in caz de evacuare puteti apela la executor sau va trebui sa mergeti in instanta de judecata. Ideal ar fi sa rezolvati totul amiabil, lucru pe care il stiti deja.
am un contract de locatiune pe 5 ani incheiat la ANAF Bucuresti unde la rubrica ""observatii"" am scris si toate cele invocate de mine dar .....tot degeaba !
asa cum am mai specificat ,...plateste la timp chiria , nu pot spune nimic dar in schimb nu investeste NIMIC in intretinerea imobilului ,...eu am fost cel care a trebuit face reparatii majore de 15000 lei pt. reabilitare.
sa inteleg ca il pot notifica cu 30 de zile inainte in ceea ce-l priveste marirea chiriei pt. a putea sa-mi mai scoate si eu din cheltuieli sau cum ziceti dvs ??!!
va multumesc frumos pentru raspunsuri !
Depinde ce scrie in contract cu privire la modificarea clauzelor contractuale,daca scrie ca, modificarea se face cu acordul ambelor patri nu aveti nimic de facut.
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
@Florian59, sa-i mariti chiria inainte de expirarea celor 5 ani (durata contractului) nu se poate, In schimb puteti sa-i cereti sa duca la indeplinire obligatiile la care s-a angajat, daca aceste obligatii sunt clar si expres stipulate in contract. Daca nu le indeplineste de buna voie, trebuie sa-l actionati in instanta. Alte cai, modalitati, solutii, mai simple si la indemana, nu exista.