avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,am dat în chirie un spațiu unui avocat. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,am dat în chirie un spațiu unui avocat. Acesta a ...

Bună seara,am dat în chirie un spațiu unui avocat.acesta a renovat interiorul pentru confortul lui și al clienților.nu i am dat acord în scris pentru acest lucru.si întrebarea mea:Poate face pretenții să l despăgubesc pentru investiția lui??gresie parchet lavabil...
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 22:38, 17 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum este contractul redactat în mod normal ar trebui sa existe clauze care sa reglementeze aceste aspecte acord etc.Depinde și de stadiul în care era imobilul etcetc.In principiu nu ar trebui sa aveți probleme..Din păcate la noi nu exista cultura juridica de a apela la av înainte de a încheia acte,înainte de a efectua tranzacții etc.Tocmai pt ca este av ar fi trebuit sa apelați la un av pt studiul contractului,bănuiesc ca nu ați copiat după net ci colegul respectiv a venit cu un contract..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate cere daca a facut fara știința și acordul dvs.
Mulțumesc pentru amabilitate. Dar sunteți sigur de răspunsul dvs?? Repet :i am dat acordul verbal, fără a face un act, sau o clauză în contract. Iar acum la expirarea contractului, chiriașul poate face pretenții pentru investiție????

gi-jane2 a scris:

Nu poate cere daca a facut fara știința și acordul dvs.

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Repet :i am dat acordul verbal,"
Nu, nu,nu...nu.repetati, acum ziceti pt prima data.
Ati zis ca nu i-ati dat acordul scris, dar nu ati zis ca i-ati dat verbal.
Așteptați sa se termine contractul, vedeti daca are pretenții și mergeti la un avocat cu contractul și vedeți atunci ce se poate face.
Cu chiriasul ati aveti ceva discutii?
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Investiția chiriașului a fost făcută în timp (din 1999)tot a renovat interiorul,pentru confortul lui și exteriorul casei a fost renovat de către mine(proprietar) poate face chiriașul pretenții să i plătesc investitia?? Este adevărat,i am dat acordul verbal,cum că,poate renovat,dar nu sa discutat să l despăgubesc la finalul contractului de închiriere.chiriasul fiind avocat,și a redus cheltuielile la statutul român.

gi-jane2 a scris:

"Repet :i am dat acordul verbal,"
Nu, nu,nu...nu.repetati, acum ziceti pt prima data.
Ati zis ca nu i-ati dat acordul scris, dar nu ati zis ca i-ati dat verbal.
Așteptați sa se termine contractul, vedeti daca are pretenții și mergeti la un avocat cu contractul și vedeți atunci ce se poate face.
Cu chiriasul ati aveti ceva discutii?

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate imobil zsolt956 zsolt956 Daca cineva cumpara o locuinta cu contract neautentificat (imobilul fiind construit candva neautorizat pe terenul altuia) sau construieste o locuinta desi ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefan dorel stefan dorel Buna ziua, Intrebarea mea este, ce se intampla daca cineva construieste o casa pe un teren obtinut in baza unui contract uzufruct viager, daca ulterior se ... (vezi toată discuția)
Investesc intr-un imobil luat in contract de comodat. cum asigur investitia? Bogdancup Bogdancup Salut, Ma numesc Bogdan si situatia este urmatoarea: am inchiriat un apartament pe firma prin contract de comodat. Vreau sa investesc niste bani in el- ... (vezi toată discuția)