avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate imobil

Daca cineva cumpara o locuinta cu contract neautentificat (imobilul fiind construit candva neautorizat pe terenul altuia) sau construieste o locuinta desi autoritatea in domeniul constructiilor (ICSIC) ia interzis acest lucru in mod oficial poate beneficia de acest imobil in mod legal sau proprietarul terenului poate pretinde demolarea sau mutarea constructiei??
Constgructorul a fost si este de rea credinta in mod cert!!
Cel mai recent răspuns: zsolt956 , utilizator 14:33, 6 Mai 2013
In cazul in care autorul lucrarii (utile) este de rea -credinta ,proprietarul terenului are dreptul:
-a devina prop al lucrarii, ,in functie de regimul acesteia, cu sau fara inscriere in Cf, platind la alegerea sa , fie jumatatea din valoarea materialelor si a manoperei, fie jumatatea din sporul de valoarea adus imobilului:
-sa ceara obligarea autorului lucrarii la desfiintrea acesteia, cu repunerea imobilului in situatia anterioara si plata de daune-interese.
Va multumesc ff mult doamna consilier.Paste fericit!!!
Stimat forumist,

Se poate începe o acțiune în instanță, bazată pe instituția juridică denumită accesiune imobiliară.

Finalitatea acestei acțiuni este că proprietarul terenului poate deveni proprietarl construcției, la sfârșitul procesului.

Cu stimă.
dar cu mentiunea ca trebuie sa achite un pret asupra bunului construit ilegal.NU?? parca si NCC are astfel de prevederi!! Am dreptate??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietarul unei case construita cu autorizație ... MMRS MMRS Buna ziua , Sunt proprietarul unei case construita cu autorizatie pe terenul de 195 mp inchiriat de la statul roman . In urma retrocedarii terenului ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata pe pamantul meu mr82d mr82d Acum 6 luni am devenit proprietar pe un pamant. In urma masuratorilor am constatat ca pe terenul meu se afla o constructie neautorizata (un grajd) care se ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefan dorel stefan dorel Buna ziua, Intrebarea mea este, ce se intampla daca cineva construieste o casa pe un teren obtinut in baza unui contract uzufruct viager, daca ulterior se ... (vezi toată discuția)