avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie neautorizata pe pamantul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie neautorizata pe pamantul meu

Acum 6 luni am devenit proprietar pe un pamant. In urma masuratorilor am constatat ca pe terenul meu se afla o constructie neautorizata (un grajd) care se intinde pe intreaga latime a terenului meu plus pe o parte din terenurile vecine. Ce pot face pentru a demola constructia respectiva si cat dureaza un eventual proces? Mentionez ca posesorul grajdului nu vrea sub nici o forma sa cedeze.
Cel mai recent răspuns: mr82d , utilizator 10:24, 22 Mai 2013
In at. 567 din codul civil se precizeaza ca prin accesiune,(adaugire) proprietarul unui bun devine proprietarul a tot ce se alipeste cu bunul ori se incorporeaza in acesta.
Constructiile,planttiile si orice alte lucrari care au fost efectuate asupra unui imobil vor reveni proprietarului acestui imobil ,daca prin lege sau act juridic nu se prevede altfel.
In conditiile in care , autorul constructiei este de rea-credinta, dv ca proprietar al terenului aveti mai multe posibilitati,intre care si acea de a solicita in instanta obligarea autorului lucrarii sa o desffiinteze, pe cheltuiala sa .
De asemenea, mai puteti solciita instantei sa dispuna inscrierea dv in cartea funciara ca proprietar al lucrarii, cu plata, la alegere catre autorul lucrarii a jumatate dinvaloarea materialelor si a manoperei ori jumatate din sporul de valoare adus imobilului

multumesc
cam cat se preconizeaza ca ar dura un astfel de proces in care eu am toate actele necesare si el nu are absolut nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate imobil zsolt956 zsolt956 Daca cineva cumpara o locuinta cu contract neautentificat (imobilul fiind construit candva neautorizat pe terenul altuia) sau construieste o locuinta desi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarul unei case construita cu autorizație ... MMRS MMRS Buna ziua , Sunt proprietarul unei case construita cu autorizatie pe terenul de 195 mp inchiriat de la statul roman . In urma retrocedarii terenului ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren constructie nefinalizata AntoanelaC AntoanelaC As dori sa achizitionez un teren scos la licitatie. Pe teren exista o constructive nefinalizata si neintabulata. In anuntul de licitatie se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)