avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie teren constructie nefinalizata
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie teren constructie nefinalizata

As dori sa achizitionez un teren scos la licitatie. Pe teren exista o constructive nefinalizata si neintabulata. In anuntul de licitatie se specifica faptul ca licitatia este pentru teren, Care este statutul juridic al casei nefinalizate? Proprietarul actual al terenului imi poate cere sa ii platesc lucrarile executate pana acum? Eu am nevoie de teren nu de constructia existent. As demola-o in cazul in care achizitionez terenul. Doresc sa aflu ce riscuri exista pentru mine in cazul in care achizitionez terenul. Multumesc
Cel mai recent răspuns: geo1960 , utilizator 22:24, 25 August 2016
Buna ziua. In tara noastra, proprietarul terenului devine de drept si proprietarul constructiei aflate pe teren. Insa datele sunt insuficiente pentru a va putea raspunde. Nu inteleg de ce si de catre cine este scos la licitatie terenul.
Raspunsul este in functie de mai multi factori; constructia are sau nu autorizatie, daca investitorul a edificat constructia pe terenul sau sau pe terenul altuia, daca constructia a fost edificata prin respectarea reglementarilor urbanistice ale zonei, chiar daca nu a avut autorizatie sau daca exista dovada proprietatii constructiei neautorizate; oricare din acesti factori pot influenta eficienta actiunilor dv, respectiv , pe romaneste sa iei sau nu teapa cu aceasta constructie; proprietatea asupra constructiei poti sa o obtii intradevar devenind proprietarul terenului, insa numai in urma unei actiuni in accesiune imobiliara fortata in instanta prin care in functie de statutul juridic al constructiei poti pati mai mult sau mai putin pentru contravaloarea manoperei si a materialelor de constructie; daca constructia sufera de "boli incurabile" gen construita pe terenul altuia sau din alte motive grave, poti cere demolarea acesteia proprietarului ei sau daca acesta refuza instantei, pe cheltuiala proprietarului, materialele revenindu-i acestuia; retine insa ca nu ajungi de drept in proprietatea constructiei, adica fara instanta fara notificari, ci numai in urma unei actiuni in instanta; cum poti prelua constructia, ma refer la materiale de constructie si manopera , daca nu le-ai platit sau daca nu ti le-a oferit cineva; care ar fi logica; intrebati-ma si va voi raspunde daca vreti detalii;
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie mirceal mirceal Problema pe care o am e legata de niste constructii neintabulate. Strabunicii mei au cumparat in anul 1938 un teren pe care se aflau mai multe constructii, ... (vezi toată discuția)
Constructie casa pe terenul altui proprietar alinaiorgu alinaiorgu Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:am construit casa pe terenul tatalui meu, deoarece am considerat ca fiind tata si fiica ulterior imi ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)