Accesiunea imobiliara are un temei juridic,al proprietatii terenului de catre un altul,si a materialelor de catre altul!Autorul prop.poate invoca accesiunea,rascumparandu-si valoarea manoperei, si a amterialelor!
Daca a fost un constructor de...bunacredinta,se poate invoca accesiunea ,altfel se confisca totul catre prorpietarul terenului!!!
Uzucapiunea nu este incidenta in situatie,caci terenul a fost luat ca fiind al....altuia !
Eu am spus ca tatal meu poseda si constructia si terenul, si ca le-a dobandit pe toate si ca este interesat sa-si intabuleze dreptul de proprietate si aspura constructiilor. Nu vreau ca altcineva sa isi rascumpere valoarea manoperei si a materialelor constructiei. De altfel, toate aceste imobile au fost cumparate de catre familia mea in anul 1938, dar nu avem acte cu privire la unele dintre cladiri, ci numai pentru o cladire si pentru teren. De aceea ma refeream la uzucapiune. Nici nu se mai stie de la cine s/au cumparat si cine sau unde ar fi mostenitorii vanzatorului.