avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INVOCAREA UZUCAPIUNII PENTRU UN TEREN AL PRIMARIEI ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INVOCAREA UZUCAPIUNII PENTRU UN TEREN AL PRIMARIEI DE CARE SE SERVESC MAI MULTE PERSOANE

Buna ziua !

Problema se pune in felul urmator :
Sunt proprietar pe casa si terenul de sub ea din 1974. De la acea data pana in prezent am folosit terenul din jurul casei , platind chirie primariei pana in anul 2005.
In aceeasi curte locuiesc insa in alt imobil 3 chiriasi ai primariei incepand cu anii '90.
Se poate ca actiunea de invocare a uzucapiunii sa fie intemeiata, implinindu-se termenul de 30 de ani ? O conditie ar putea fi instituirea servitutii pentru ceilalti 3?

Daca alte detalii sunt necesare pot completa.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Lupascu , utilizator 00:01, 15 Noiembrie 2010
Cine sa invoce uzucapiunea? Dumneavoastra sau chiriasii?
Spuneati ca sunteti proprietar pe teren din anul 1974. Aveti sau nu un act valabil pentru teren?
Daca nu, cum ati dobandit casa in anul 1974? Si de ce nu mai platiti chirie din 2005?
Sunt cam multe contradictii .... poate ne dati ceva lamuriri.
Cel care a platiti chirie nu poate invoca uzucapiunea pentru perioada cat a platit-o, pentru ca este clar ca in acel timp stia ca nu era proprietar. Eventual, termenul pentru uzucapiune incepe sa curga de la data cand nu s-a mai platit chiria, daca posesia a inceput sa fie exercitata sub nume de proprietar.
Sunt proprietar pe casa si terenul de sub ea , amandoua dobandite prin act vanzare cumparare in 1974. Restul de teren, curtea (neconstruit) nu putut fi cumparat atunci, el apartinand statului. Mentionez ca imobilul pe care l-am cumparat apartinea fostului proprietar persoana fizica ce a detinut inainte de nationalizare intreg lotul si teren si casa. Statul i-a luat o parte din casa si curtea. Partea ramasa lui mi-a vandut-o 1974. Partea de casa apartinand statului (primariei) a fost inchiriata altor 3 persoane. Eu as dori sa invoc uzucapiunea pentru curte.Chirie s-a platit pentru teren pana in 2005, numai de catre mine, nu si de ceilalti 3. In 2005 am refuzat prelungirea contractului de inchiriere si am sistat orice plata.

Daca doriti si alte detalii , o sa revin cu ele in cateva zile dupa ce o sa studiez in detaliu actele , aici fiind vorba de bunicul meu si nu de mine personal.

Multumesc anticipat ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - se poate? baciucristian baciucristian Buna ziua. Poate ma ajutati va rog cu urmatoarea problema. O matusa locuieste din anul 1975 intr-o casa nationalizata. In anul 1999 a cumparat casa in baza ... (vezi toată discuția)
Aplicare uzucapiune Steav Steav Uzina in care a lucrat tata a construit o cladire pentru muncitorii ei prin anul 1920 . Ea a fost construita pentru muncitori ! In anul 1965 a fost ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)