avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicare uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicare uzucapiune

Uzina in care a lucrat tata a construit o cladire pentru muncitorii ei prin anul 1920 . Ea a fost construita pentru muncitori ! In anul 1965 a fost nationalizata ca si celelalte imobile ! Dupa revolutie cladirea a fost administrata de RIAL reprezentantul statului . Intre timp uzina a dat in judecata primaria pentru terenul de sub cladire si in luna august a si castigat ! Uzina a mai deschis un proces pentru cladire ! De la revolutie si pana in prezent am platit chirie la primarie si acum cand au pierdut procesul cu uzina am fost notificati de catre RIAL ca nu mai suntem chiriasii lor ! O tampenie...adica 25 de ani au incasat chirie pentru un bun care nu este al lor ! Intrebare...noi locatarii imobilului putem dechide proces pe cale civila invocand uzucapiunea ? Cladirea nu a fost revendicata de nimeni ! Nu exista acte pe cladire ! Uzina profita de casigarea terenului si vrea hotarare judecatoreasca si pentru cladire pentru intabulare pe numele ei...! Apoi bineantele sa faca vazare ei ! Si nu stim daca noi mai avem intietate ! Ce ne recomandati sa facem ! Am dori o parere ...va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:05, 13 August 2015
=D> e desteapta treaba cum ca si uzinele solicita si obtin uzucapiunea

interveniti cu totii in cauza ce priveste constructia

solicitati intre timp cumpararea ap la proprietarul caruia ii platiti chirie

angajati av

speta e lesne de lamurit dar dureaza



Uzucapiunea este un efect al posesiei.Conform art.918(1) Noul Cod Cvil"Nu constituie posesie stapanirea unui bun de catre un detentor precar ,precum:
a)locatarul (chiriasul),comodatarul,depozitarul, creditorul gajist;" Ca atare,fiind chirias, in opinia mea, nu puteti invoca uzucapiunea.
Asa este, avand calitatea de chirias nu puteti invoca uzucapiunea.
oamenii astia zic ca deja exista o hot privind proprietatea pe teren
userul intreaba daca are dreptul potrivit legiii de cumparare a locuintelor 'comuniste; nr 61 sau 85 sa cumpere casele in care stau
si sa evite hotiile ...gen uzina solicita uzucapiunea

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.2 si 2.8 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
A intreba userul Steav ....."Intrebare....noi locatarii imobilului putem deschide proces pe cale civila invocand uzucapiunea.?" Asa incat,raspunsul meu a fost strict la obiect si in stricta conformitate cu prevederile legale la care am facut deja referire.Pot insa sa faca cerere catre primarie(inteleg ca aceasta este inca proprietar) ptr.cumpararea imobilului in care au stat cu chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare raducu23 raducu23 Buna ziua, Incep prin a va prezenta cazul. Parintii mei locuiesc de 46 de ani intr-o casa. Aceasta casa a fost construita pe un teren primit si pe care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,aș dori și eu un răspuns: primaria(consiliul local)poate ... CriRos CriRos Bună ziua,aș dori și eu un răspuns: Primaria(Consiliul Local)poate încheia contract de închiriere pentru un imobil asupra căruia nu deține nici un ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters445514 ContSters445514 Prin \'94 părinții erau chiriași intr-o locuință a statului (unde erau mai multe familii in cladire) Ulterior s-au retrocedat proprietățile dar ... (vezi toată discuția)