avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Prin '94 părinții erau chiriași intr-o locuință a statului (unde erau mai multe familii in cladire) Ulterior s-au retrocedat proprietățile dar contractul de chirie era valabil pana în 2000, de aceea proprietarul ca sa poată elibera clădirea ne-a dat acordul verbal ,cu promisiunea ca le va face acte, sa construiasaca fiecare o locuinta pe un teren al lui. Intre timp s-au dovedit a fi mai mulți moștenitori iar acte nu s-au mai făcut. Au vândut 90% din proprietăți, dar părinților mei (respectiv și celelalte familii) nu li s-a cerut nici o pretenție la acest teren. Nimeni nu ia deranjat pana acum . La primărie este declarata casa și terenul și se plăteste impozit aferent din '99.Întrebarea este: Prin proces de uzucapiunie care sunt șansele ca părinții mei sa devină proprietari?
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
ContSters445514, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:17, 2 Noiembrie 2017
nicio sansa, chiriasii nu pot deveni proprietari prin uzucapiune.
Atat dupa vechiul cod civil(1864) cat si dupaNoul Cod Civil posesia care este o componenta esentiala a uzucapiunii nu operaza in cazul unui detentor precar , asa cum este chiriasul. Deci,nu aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters83715 ContSters83715 Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control. Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)
Modificare suprafata de teren daniela.ilea daniela.ilea Poate ma ajuta si pe mine cineva,am o casa cu teren cu o suprafata de 719 m inscris in cf,in urma masuratorilor sa constatat un plus de 540 de m,am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Aplicare uzucapiune Steav Steav Uzina in care a lucrat tata a construit o cladire pentru muncitorii ei prin anul 1920 . Ea a fost construita pentru muncitori ! In anul 1965 a fost ... (vezi toată discuția)