avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Bună seara. Am o rugăminte. Locuiesc într-o casă, construită de bunicii mei, pe un teren cumpărat de la o bancă in anul 1938 (deţin chitanţe cu care a fost plătită rata la teren, dar pe care nu e specificat ce reprezintă acesi bani); Deţin o cerere aprobată de primărie pentru construirea casei. Venind naţionalizarea acelei bănci private , bunicii nu s-au ocupat să înscrie imobilul construit în cartea funciară. În toţi aceşti ani am plătit impozit la stat pentru imobil, pe numele nostru, doar că nu suntem trecuţi în cartea funciară proprietarul este cel căruia banca i-a luat casa, şi bunicii au cumpărat-o la licitaţie. Specific că bunicii sunt morţi şi locuim de 70 şi ceva de ani în acea casă .Ce trebuie să fac ca să obţin dreptul de proprietate si să o înscriem in cartea funciară?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:46, 7 Octombrie 2011
Mergeti la un avocat ca sa vada actele si sa analizeze ce este de facut si cu cine v-ati putea judeca.
Chiar daca aveti dreptate pe fond,daca nu aveti cu cine sa va judecati in contradictoriu veti pierde...in final...procesul in mod indirect...
Puteti formula o actiune prin care sa solicitati instantei sa se constate ca ati dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului prin uzucapiune ... problema este insa ca va trebui sa opuneti uzucapiunea mostenitorilor fostilor proprietari tabulari care inteleg ca figureaza in cartea funciara.
O sa faceti dovada cu inscrisurile despre care ati facut vorbire, martori vecini ai terenului, certificat de atestare fiscala.
Vă mulţumesc Uzucapiunea operează doar dacă am un act de proprietate?
Din contra. Opereaza cand nu aveti un act de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune urgent??? cristinaghita cristinaghita Tatal meu a cumparat in anul 1960 fara chitanta, 350 mp de teren in intravilan. Pana in anul 1965 el a ridicat o casa fara autorizatie de constructie (ca asa ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoresca ciuria niculae ciuria niculae buna ziua, doresc un sfat de la dvs. parintii mei au cumparat in anul 1965 un teren in sectorul 2 bucuresti cu chitanta de mana pe care au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Schimb teren cu chitanta de mana, cum se perfecteaza acte? ContSters211629 ContSters211629 in urma cu 12 ani am facut un schimb de teren (1000mp cu 300 mp) cu chitanta de mana. In urma cu doi ani a decedat proprietarul (unul din soti) iar urmasii nu ... (vezi toată discuția)