avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoresca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoresca

buna ziua,

doresc un sfat de la dvs.
parintii mei au cumparat in anul 1965 un teren in sectorul 2 bucuresti cu chitanta de mana pe care au construit o casa fara autorizatie de constructie pentru care au platit amenda , dupa care au inregistrat la administratia financiara casa si terenul neavand nici-o forma de proprietate.
mentionez ca acum traieste doar mama , tatal fiind decedat. doresc sa aflu cum obtin o hotarare judecatoreasca din care sa reiasa proprietatea pe acest teren si casa. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:34, 13 Mai 2010
Poate deschide un proces de uzucapiune. Au folosit imobilul pe care au edificat casa, peste 30 ani, sub nume de proprietari si netulburati de nimeni. Dreptul de proprietate astfel dobandit, va fi trecut in cartea funciara. Este cel mai simplu.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Trebuie formulata o actiune in instanta - o actiune in constatare prin care solicitati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.

Veti atasa bineinteles copie de pe respectiva chitanta de mana.
lndines a scris:

sub nume de proprietari si netulburati de nimeni.


In ce temei legal detin calitatea de proprietari?
ynocentta a scris:

lndines a scris:

sub nume de proprietari si netulburati de nimeni.


In ce temei legal detin calitatea de proprietari?





Sunt persoane , care folosesc un timp indelungat (peste 30 ani, spune legiuitorul) un (exemplu) teren , care are ca proprietari tabulari (inscrisi in cartea funciara) pe altii, si cu toate acestea, nu au fost deranjati in folosinta de nimeni, in toata aceasta perioada, iar comunitatea ii stie pe cei ce folosesc imobilul ca proprietari, in mod pasnic si cum spuneam netulburati de nimeni, Astfel fiind, pot dobandi dreptul de proprietate prin uzucapiune (folosinta indelungata, sub nume de proprietar). Cam asa :)
Pentru obtinerea legala a calitatii,in baza documentelor existente ,trebuie promovata actiune in constatare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptarea tacita a succesiunii favex favex As vrea sa stiu daca acceptul meu in calitate de mostenitor rezervatar ca sora mea sa construiasca doua camere alaturate imobilului succesoral in perioada de 6 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)
Retrocedare padure mlliviu mlliviu Am achizitionat aprox. 4 ha teren, o casa si padure la munte. Proprietarul nu avea acte pe teren, si am deschis actiune judec. uzand de dreptul prin ... (vezi toată discuția)