avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea tacita a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea tacita a succesiunii

As vrea sa stiu daca acceptul meu in calitate de mostenitor rezervatar ca sora mea sa construiasca doua camere alaturate imobilului succesoral in perioada de 6 luni de optiune , constituie un argument de acceptare tacita a mostenirii.
Acceptul este dovedit cu inscrisuri.
Acceptul constituie acceptare dar trebuie dovedit...
Cum.v ati dat acest accept? Daca nu detaliati nu veti primi raspunsuri concludente!
In derularea unui proces in care sora mea a solicitat partajarea bunurilor si iesirea din indiviziune, proces respins de instanta pentru ca imobilul nu avea titlu de proprietate, ( era pe chitanta de mana) a existat proba cu interogatoriul partilor in care am avut urmatoarea intrebare:
Ati avut acordul meu, in calitate de comostenitoare legala a imobilului succesoral ca dupa decesul mamei noastre sa construiti o baie si o bucatarie? ,,,raspuns : DA
În primul rând trebuia să obțineți un titlu de proprietate în sensul că trebuia o hotărâre judecătorească prin care să se constate că respectiva chitanță de mână va ține loc de contract de vânzare cumpărare(titlu de proprietate) Apoi se va putea cere partajul .Faptul că ați permis surorii , să construiască o anexă înseamnă că ați acceptat tacit moștenirea deoarece doar un proprietar ar putea face acest lucru.
Pe de altă parte, sora a acceptat și ea tacit moștenirea deoarece numai în calitate de moștenitoare ar putea să construiască.
Dar, întâi trebuie să obțineți recunoașterea dr/ de proprietate al celui pe care îl moșteniți și apoi să faceți partajul.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? MadalinaAb MadalinaAb Matusa mea a locuit timp de 30 ani intr-un imobil care a apartinut bunicii sale (decedata) platind taxele aferente. Bunica respectiva nu poseda decat o ... (vezi toată discuția)
Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)