avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate Lasipe

Activitate Lasipe

Pe data de 23/02/18, deplasându-mi vehiculul din parcare, în spatele meu a aparut fulgerator un autoturism (desi ma asigurasem). L-am atins foarte usor, aproape deloc, caci am frânat imediat. Ne-am uitat amândoi, NU era absolut nici un semn pe masina lui !!! Mi-a luat datele si mi-a fotografiat masina. Eu nu luazt nici o data, stiiind ca nu era nici o dauna. În 35 de ani de conducere, NU am avut nici o problema !
În mod exceptional, însa, nu aveam asigurare RCA pt ca fusesem bolnava (am facut-o în aceeasi zi, ulterior incidentului). Desi NU era absolut nici un semn pe masina lui, câteva ore mai târziu proprietarul celeilalte masini mi-a telefonat cum ca are masina "avariata," "zgâriata si îndoita". Apoi mi-a spus ca : a mai avut "un accident cu o alta dobitoaca ca mine si ca vrea sa-si repare masina pe banii mei" !! Dupa ce m-a insultat, mi-a închis telefonul. S-a fixat o întâlnire a doua zi între noi doi, la care nu a venit, caci ma reclamase deja la Politie. Mi-a trimis 5 SMS-uri noaptea, bine construite pt a-i servi ca probe, în care ma incrimineaza indirect, desi într-un limbaj suspect de politicos. Eu i-am telefonat la ora convenita, dar ma reclamase deja la POlitie. Pe 15/03/18 am fost convocata la politie. NU mi s-au aratat fotografiile de pe vehiculul asa-zis "avariat".
Mi s-au dat doua amenzi contraventionale : pt ca nu m-am prezentat la politie in 24 ore dupa „accident” (art 100 din OUG 195/2002) si pt ca nu aveam asigurare RCA în acel moment si mi s-a retinut permisul timp de 30 zile.
Am contestat PV-ul cu "accidentul". Nu aveam de ce sa ma prezint la politie, când NU existau daune, NU a fost un accidnet !
Ulterior contestatiei contraventionale depuse de mine la Judecatorie (contest asa-zisul "accident"), politia rutiera mi-a trimis o adreasa, prin care-mi aduce o sanctiune suplimentara : ma trimite în verificarea cunostiintelor de cod rutier (abuz !) - cf art 106 OUG 195/2002.
Între timp, putinele probe pe care le aveam (si anume fotografiile în care se vedea clar ca masina mea nu are nici o urma) au disparut. A disparut si adresa politiei rutiere prin care eram convocata (ulterior PVului de contraventie), sa dau examenul de cod rutier (abuz !). A disparut si cardul foto cu care facusem fotografiile. Nu stiu cum sa ma apar în fata justitiei, când am dreptate si acest asa-zis "accident "este de fapt o ÎNSCENARE : "PT A-SI REPARA MASINA AVARIATA ANTERIOR PE BANII MEI" - CUM ÎNSUSI RECLAMANTUL A DECLARAT. Ce articole de LEGE trebuie sa folosesc în apararea mea (motivarea de drept) ? Multumesc pt raspunsul dvs cât se poate de rapid, caci am termen mâine de depunere.