avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mi s-a înscenat un "accident" rutier. Cu ce legi ma ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mi s-a înscenat un "accident" rutier. Cu ce legi ma apar ?

Pe data de 23/02/18, deplasându-mi vehiculul din parcare, în spatele meu a aparut fulgerator un autoturism (desi ma asigurasem). L-am atins foarte usor, aproape deloc, caci am frânat imediat. Ne-am uitat amândoi, NU era absolut nici un semn pe masina lui !!! Mi-a luat datele si mi-a fotografiat masina. Eu nu luazt nici o data, stiiind ca nu era nici o dauna. În 35 de ani de conducere, NU am avut nici o problema !
În mod exceptional, însa, nu aveam asigurare RCA pt ca fusesem bolnava (am facut-o în aceeasi zi, ulterior incidentului). Desi NU era absolut nici un semn pe masina lui, câteva ore mai târziu proprietarul celeilalte masini mi-a telefonat cum ca are masina "avariata," "zgâriata si îndoita". Apoi mi-a spus ca : a mai avut "un accident cu o alta dobitoaca ca mine si ca vrea sa-si repare masina pe banii mei" !! Dupa ce m-a insultat, mi-a închis telefonul. S-a fixat o întâlnire a doua zi între noi doi, la care nu a venit, caci ma reclamase deja la Politie. Mi-a trimis 5 SMS-uri noaptea, bine construite pt a-i servi ca probe, în care ma incrimineaza indirect, desi într-un limbaj suspect de politicos. Eu i-am telefonat la ora convenita, dar ma reclamase deja la POlitie. Pe 15/03/18 am fost convocata la politie. NU mi s-au aratat fotografiile de pe vehiculul asa-zis "avariat".
Mi s-au dat doua amenzi contraventionale : pt ca nu m-am prezentat la politie in 24 ore dupa „accident” (art 100 din OUG 195/2002) si pt ca nu aveam asigurare RCA în acel moment si mi s-a retinut permisul timp de 30 zile.
Am contestat PV-ul cu "accidentul". Nu aveam de ce sa ma prezint la politie, când NU existau daune, NU a fost un accidnet !
Ulterior contestatiei contraventionale depuse de mine la Judecatorie (contest asa-zisul "accident"), politia rutiera mi-a trimis o adreasa, prin care-mi aduce o sanctiune suplimentara : ma trimite în verificarea cunostiintelor de cod rutier (abuz !) - cf art 106 OUG 195/2002.
Între timp, putinele probe pe care le aveam (si anume fotografiile în care se vedea clar ca masina mea nu are nici o urma) au disparut. A disparut si adresa politiei rutiere prin care eram convocata (ulterior PVului de contraventie), sa dau examenul de cod rutier (abuz !). A disparut si cardul foto cu care facusem fotografiile. Nu stiu cum sa ma apar în fata justitiei, când am dreptate si acest asa-zis "accident "este de fapt o ÎNSCENARE : "PT A-SI REPARA MASINA AVARIATA ANTERIOR PE BANII MEI" - CUM ÎNSUSI RECLAMANTUL A DECLARAT. Ce articole de LEGE trebuie sa folosesc în apararea mea (motivarea de drept) ? Multumesc pt raspunsul dvs cât se poate de rapid, caci am termen mâine de depunere.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Lasipe, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:21, 18 Aprilie 2018
Nu este importanta motivarea in drept ce trebuie sa faceti este sa dovediti contrariul celor retinute in procesul verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier usor ....cu reactii intarziate! misselly misselly Buna seara!In urma cu cateva minute am primit o \"veste\" nu tocmai placuta de la Politia Rutiera,drept pentru care as avea nevoie de cateva sfaturi de la Dvs. ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul rca al persoanei vinovate pentru accident nu ma despagubeste fara proces-verbal de la politie irisa79 irisa79 cum s-a produs [u]evenimentul[/u]: masina mea (logan) care era oprita in parcare, a fost avariata de o toyota (de asemenea parcata, dar vis-a-vis fata de ... (vezi toată discuția)
Despagubire laptop pe rca persoanei vinovate? popamarian_ro popamarian_ro Buna! am si eu o mare nedumerire, in data de 12 . 02 . 2010 am avut un accident rutier cu avarii doar la masina mea si a celui vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)