Mulțumesc pentru răspuns.
O să fac cerere către asoc. de proprietari...la 9 ani distanță față de momentul instalării...pun pariu că se vor uita strâmb și li se va părea ciudata cererea mea.
Cererea o adresez președintelui asociației sau administratorului? Primesc un nr de înregistrare? In cat timp au obligația să-mi răspundă?
Martor la acceptul vecinei este soțul meu, e credibil in instanta?
In anul 2009 am rugat-o pe vecina mea să îmi permită să montez unitatea externă a aerului condiționat pe peretele exterior al blocului, sub geamul de la bucătăria ei, eu neavând posibilitatea de a-l monta pe pereții exteriori ai garsonierei mele. Peretii mei exteriori sunt in totalitate din PVC, practic este un balcon închis. PVC -ul nu poate susține greutatea acestui aparat. De altfel instalatorul a recomandat și poziția de instalare a AC la exterior. Vecina a decedat intre timp și s-au instalat în acel apartament fiica-ginerele și fiul. Cei doi băieți mi-au comunicat f categoric să-mi mut AC de acolo că ei nu mai sunt de acord cu "găzduirea" lui, ei având intenția de a instala o centrala de apartament și o hota (așa mi-au spus mie). Insă, centrala nu își pot pune, tot blocul fiind racordat la RADET, nu exista țevi separate de gaz, suntem la etajul 5, iar hota ...nu cred că ar interacționa cu acest AC. In mod normal aerul condiționat functioneaza câteva zile pe an, vara, respectând orele de odihnă, nu dorim sa deranjam.
Și ca informație suplimentară, din apartament au cam plecat toți din țară, dar tot ii deranjează aerul meu condiționat de pe peretele lor ( pt că își doresc locul meu de parcare).
As vrea sa știu ce drepturi am in acest caz?Peretele exterior e spatiu comun? In ce condiții pot sa folosesc o mica parte din el fix in scopul menționat, neavând alternativa de a folosi propriul perete extern?
Trebuie sa masor câți decibeli emite acel aparat sa știu dacă mă incadrez in limitele legale?
Îmi este necesara autorizație sau aprobare de la asociația de proprietari pentru montarea aceastui aparat?
Cum se poate schimba situația dc aflu că nu au făcut succesiunea și proprietara in acte a apartamentului vecin e tot doamna care mi-a dat inițial permisiunea montajului?
Ce as putea sa "pățesc" din punct de vedere legal, dc îmi las AC poziționat acolo, respectând orele de odihnă (cu decibelii nu știu cum stau)?