avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate Isthrt

Activitate Isthrt

Răspuns la discuția Moștenire după bunica


Cornelia Dayes a scris:

Lamuriti putin lucrurile va rog. "am cedat drepturile" inseamna "am acceptat succesiunea si donat/vandut drepturile succesorale prin acelasi act catre frate" sau inseamna "am renuntat la succesiune, am devenit straini de aceasta si cotele succesorale s-au redistribuit fratelui"?
Cedarea priveste doar patrimoniul succesoral al tatalui (prezent si viitor), nu si mostenirea ne-deschisa a ascendentilor sai. La moartea bunicii aveti vocatie succesorala toti trei fratii in calitate de nepoti de fiu predecedat, precum si toti ceilalti copii / nepoti de copii predecedati ai acesteia.


Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră . Momentan doar am depus actele in vederea începerii procedurilor de succesiune și doar am semnat un act prin care am donat drepturile succesorale către fratele meu.
Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem succesiunea după tatăl meu. Noi suntem trei frați, iar părinții noștri sunt divorțati de aproximativ 4 ani. Eu și cu unul dintre frați am decis sa dam partea noastră din moștenire celui de al treilea frate. Bunica noastră din partea tatălui, este încă in viața . Tatăl meu mai are o sora,care este in viața momentan și care are și ea o fiica. Întrebarea mea este in momentul cind bunica paternă va deceda, fratele meu are automat drept la acea moștenire împreuna cu sora tatălui nostru fără a fi nevoie sa ne consulte pe noi ceilalți doi frați, avind in vedere ca noi am cedat drepturile de moștenire sau se face o noua dezbatere de succesiune in care toate părțile implicate vor fi consultate ( cei trei frați din partea tatălui și sora tatălui meu )