avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate Ancagnn

Activitate Ancagnn

Ok inteleg spatiile comune trebuiesc trecute la plata...iar parcarea nu ar trebuii sa fie trecuta la cota indiviza pt ca e proprietatea mea si platesc taxele aferente la stat... asta sa inteleg?

Victor Brosser a scris:

Este corect cum zice administratorul, avand loc de parcare, in contractul de v-c, aveti trecuta o cota indiviza din proprietatea-instalatile comune inclusiv din piscina , care presupun ca este comuna.
Va dati seama ce anarhie ar iesi pe acest principiu? O sa vina unii sa zica ca nici ei nu folosesc liftul, subsolul, terasa blocului, etc.!!!
Mai mult de cat atat , chiar normele de aplicare a legii 230/2007, prevad:

"Art. 32
(1)Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
................
(3)Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii."


Buna ziua,
am cumparat un apartament intr-un bloc rezidential si un loc de parcare. Am inteles de la administrator ca se aplica cota indiviza si pe acel loc de parcare. As dorii sa stiu daca este corect sa platim aceasta cota indiviza si pe acel loc. Din vara vor da drumul piscinei si a salii de fitness...o sa trebuiasca sa platim cheltuieli de intretinere. Daca nu folosesc si vor mai fi si alti vecini din bloc care nu o vor folosi exista vreo sansa sa fim scutiti de aceste cheltuieli?
Va multumesc anticipat