avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate Iasmina.ivan

Activitate Iasmina.ivan

Răspuns la discuția Dreptul Muncii
Pai da, insa se poate ca eu sa semnez acest act aditional acum? Si daca nu doresc sa semnez ce se poate intampla?
Răspuns la discuția Dreptul Muncii
Este specificat în C. I. M
Discuție Dreptul Muncii
Bună ziua,
Sunt angajata unei societăți deținătoare a unui centru comercial tip Mall și în momentul de față mă aflu în șomaj tehnic de la data de 01.04.2020.
Având în vedere situația de urgență în care ne aflăm din data de 16.03.2020 ni s-a redus programul de muncă de la 12 ore la 8 ore pe zi, program cu două zile lucrate, următoarele două libere, inclusiv weekenduri. După Ordonanța militară numărul 4, Centrul Comercial a fost închis începând cu data de 23 03 2020, angajatorul cerându-ne să ne luăm zile de concediu neefectuate din anul 2019 ,și în caz de nevoie și din acest an, pentru a ne indeplini norma lunară de muncă pe luna martie. O parte din angajați au lucrat în continuare până la finalul lunii martie pentru că nu aveau zile restante de anul trecut. Ni s-a comunicat la sfârșitul lunii martie că vom primi bonuri de masă doar pe zilele lucrate până la data de 16.03.2020, lucru ce aș dori să știu dacă este legal având în vedere că angajații au continuat să meargă la muncă și după această dată.
Luna martie a avut 22 zile lucrătoare, bonurile noastre fiind în valoare de 15RON, suma totala ar fi 330RON. Dându-mă exemplu pe mine, după ce am luat cele 7 zile de concediu pentru a îmi îndeplini norma, suma ce ar trebui să o primesc este de 225RON. Suma bonurilor pe care dorește angajatorul să o plătească ar fi 165RON. Reamintesc faptul că unii colegi au continuat să meargă la muncă până la sfârșitul lunii, iar aceștia ar urma să primească tot 165RON, suma bonurilor calculată pana la data de 16.03.2020.
Acesta a fost primul punct de care aș dori să știu dacă se încadrează în normele legale.
Al doilea punct și cel mai important, aș dori să știu cât este de legal e să nu primim bonuri deloc pe luna martie?
În decursul zilei de astăzi, 6 aprilie, am fost înștiințată de faptul că voi fi nevoită să semnez un act adițional în care sunt de acord să nu mai primesc bonuri deloc începând de la data de 1 martie pe o perioadă nedeterminată.
Doresc să știu cât de legal este să semnez un act în luna aprilie cum că sunt de acord să nu primesc bonuri pe luna martie, cât de legal este să nu beneficiez de aceste drepturi in condițiile în care eu mi-am desfășurat munca. Doresc să știu dacă pot face ceva cu privire la această problemă și ce se poate întâmpla în condițiile în care nu sunt de acord să semneze acest act adițional. Precizez că suntem un grup de colegi care nu dorim să semnăm. Nu ni se pare corect să nu ne primim drepturile și vrem să facem ceva cu privire la treaba asta.
Vă rog din suflet să ne ajutați cu aceste informații.
Vă mulțumesc.
O seară frumoasă!
Răspuns la discuția demisie la zi
demisia mea a fost verbala, fiind fata in fata cu managerul zonal. acesta nu a fost de acord cu demisia mea, impunandu-mi sa imi continui treaba. a fost o discutie in care mi-am spus nemultumirea cu privire la bonurile de masa, promise in cadrul interviului de angajare si neprimite din decurs de 3 luni ca am lucrat la ei. discutia a fost destul de aprinsa, m-am simtit jignita, am fost amenintata ca daca nu stau in preaviz voi fi bagata in comisia de disciplina, iar cererea in scris nu am semnat-o, doar am plecat. din data de 12.04 nu m-am mai prezentat, iar astazi am lua legatura cu un superior care mi-a spus ca sunt la absenta nemotivata incepand cu data de 12.04, dar mai mult de atat nu stiu nimic.
Discuție demisie la zi
Mi-am dat demisia la zi dupa o disputa verbala cu managerul. A trecut mai bine de o saptamana de cand s-a intamplat si inca nu stiu daca mi s-a inchis contractul sau nu. Am luat legatura cu fostul superior care inca nu are habar de ce se intampla cu demisia mea.
Am gasit alt loc de munca si nu as vrea sa apara problema ca nu ma pot angaja pe motivul ca figurez angajata in partea cealalta. Ce pot sa fac?
Si, avand depasite cele 3 luni de proba cu contract pe perioada nedeterminata, din pct de vedere legal as avea dreptul la cateva zile de concediu. Dupa disputa avuta cu fostul angajator ma astept ca acesta sa nu mi le plateasca. Ce ar trebui sa fac in acest caz?