avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Oana_Rotaru

Activitate Oana_Rotaru

Doamna Raluca, copiii daca vin in Romania degeaba vin, ei sunt minori si nu pot allégé cine sa précis tutela lor ...gresesc undeva? Cine stabileste cine sa fie tutorele copiilor, judecatorul? Pe ce baza? Exista niste criterii? Inca o data mentionnez ça baietii nu au cetatenie romana, doar Canadiana....dumneavoastra sunteti notar? Ati putea sa îmi explication care sunt pasii clari de urmat ...spre exemplu, merg baietii in Romania I ce se intimpla ...prezenta lor fizicà cum ajuta?
Multumesc pentru raspunsuri!

Doamna Romascanu, aveti dreptate, este vorba de supralegalizare , dar limbajul folosit la Ambasada este apostilare...inclusive pe site-lu lor.

Deci, este un dreptunghi in care Ministerul de afaceri externe al Canadei scrie ça : we dully authenticate” si un careu in care scrie consulatul legalizeaza sigiliul si semnatura. La consulat mi s-a explicat ca acestea sunt cerintele pentru ca actele sa fie acceptante de notari/avocati romani.

Cat despre faptul ca succesiunea nu se poate face prin corespondenta daca am inteles bine de la consulat se fac numeroase succesiuni prin corespondenta prin intermediul procurilor. Baiatul mai de 17 ani are scoala pana la sfirsitul lunii iunie dupa care lucreaza ca arbitru de hockey pana cand incepeti colegiul in luna August. Drumul din Canada paan in Romania este foarte lung si foarte costisitor, pentru mine si baieti ar costa 6000$ doar biletele de avion.

In afara de asta, baietii sunt cetateni Caandieni s’il conform codului civil al Quebecului in capul mostenirilor tutela o au parintii sau parintele rams in viata. La mosteniri sub 25000$ curateurul nu intervine deloc, la mosteniri de peste 25000$ curateurul intervine doar ça sa se asigur ça parintii/parintele nu isi insuseste banii copilului.

Eu as vrea deocamdata doar sa facem succesiunea, pana cand va trebui vandut apartamentul baiatul cel mare o sa aiba déjà 18 ani .
Apartamentul este sigilat de politie de ani de zile deoarece soacra a fost gasita moarta in casa la 2 saptamani dupa deces.
Buna ziua,

Incerc de 4 ani fara succes sa gasesc un avocat sau notar pentru o dubla succesiune. Soacra mea a murit in 2013 in Bucuresti, a fost gasita moarta in apartament. Sotul meu a murit in Martie 2014 in Canada dupa 2 ani de spitalizare la terapie intensiva. Sotul meu avea dubla cetatenie dar locuia in Canada. Avem 2 baieti de 14 si 17 ani, nascuti in Canada. Certificatele Canadiene de casatorie, deces sot si nastere copiii sunt stampilate si apostilate de Ministerul de afaceri externe al Canadei si Consulatul Roman de la Montreal. Am primit raspuns de la 5 notari ca este imposibil de mostenit apartamentul soacrei pentru ca baietii sunt minori cu domiciliul in strainatate iar Canada nu este semnatara a conventiei de la Haga.

Imi este foarte greu sa admit ca este chiar imposibil , daca ma poate cineva ajuta eu pot face procura la Consulat si achita taxele necesare si onorariul avocatului/notarului prin transfer Interac.

Multumesc!
Oana Rotaru