Moștenire apartament în România de către cetățeni canadieni minori: 5 notari au spus că este imposibil. Îmi este greu să admit asta, mă poate ajuta cineva?
Incerc de 4 ani fara succes sa gasesc un avocat sau notar pentru o dubla succesiune. Soacra mea a murit in 2013 in Bucuresti, a fost gasita moarta in apartament. Sotul meu a murit in Martie 2014 in Canada dupa 2 ani de spitalizare la terapie intensiva. Sotul meu avea dubla cetatenie dar locuia in Canada. Avem 2 baieti de 14 si 17 ani, nascuti in Canada. Certificatele Canadiene de casatorie, deces sot si nastere copiii sunt stampilate si apostilate de Ministerul de afaceri externe al Canadei si Consulatul Roman de la Montreal. Am primit raspuns de la 5 notari ca este imposibil de mostenit apartamentul soacrei pentru ca baietii sunt minori cu domiciliul in strainatate iar Canada nu este semnatara a conventiei de la Haga.
Imi este foarte greu sa admit ca este chiar imposibil , daca ma poate cineva ajuta eu pot face procura la Consulat si achita taxele necesare si onorariul avocatului/notarului prin transfer Interac.
Nu asta, va intrebam daca mai sunt alti mostenitori ai soacrei ce ar fi putut dezbate succesiunea pana acum "omitand" sa mentioneze fiul decedatei plecat din tara. email privat va rog
Problema e alta: ca nepoții sunt minori și nu su capacitate de exercitiu. Ca atare aveti nevoie de o curatela speciala prin care să fie desemnat un curator special care să semneze in numele minorului sub 14 ani și sa-l asiste pe cel de 17.
Aceasta curatela se obtine de la instanța de tutela (in prezent, atribuțiile acesteia sunt exercitate de Direcția de Asistență Socială din cadrul primariei).
Dvs nu puteti lasa decât o procura pentru succesiunea sotului. Minorul de 17 ani va trebui să vină personal.
Succesiunile nu se soluționeaza prin corespondență.
Vanzare imobil
MARGARITc
Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)