avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate S.G.

Activitate S.G.

Va mulțumesc mult pentru răspuns! O sa ma adresez Camerei Notarilor Publici atunci.
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Creanțe si recuperatori:

Acum câțiva ani (aproximativ 10), am facut un imprumut si un overdraft la BRD pe care am incetat sa il platesc cand am plecat din tara (acu 9 ani si cateva luni, mai exact)

Eu nu detin bunuri de niciun fel in Romania, iar adresa folosita initial de BRD si mai apoi de recuperatorii de creante e cea a parintilor mei.

La inceput, am primit cateva scrisori legate de imprumut si faptul ca datoria mea a fost vanduta la recuperatorii de creante. Cand ma intorceam acasa (odata pe an), verificam scrisorile si tot amanam rezolvarea; de multe ori parintii mei nici nu imi mai spuneau ce scrisori am primit, deci puteau trece si ani pana sa le citesc.

Am remarcat la un moment dat ca am fost executat silit - asta aproximativ acum 4-5 ani, si ca s-a deschis un dosar pe numele meu. Citind online despre chestia asta, am inteles ca acest credit s-ar prescrie dupa o anumita perioada, fara ca eu sa fac ceva anume. Dar, probabil am inteles gresit.. Dosarul acum nu mai apare ca fiind deschis, (cel putin nu il mai gasesc pe site-ul judecatoriei de care apartin) si timp de cativa ani (aproximativ 2 jumătate), nu am mai primit nimic in legatura cu aceste datorii. Si deodata, iulie anul trecut iar am primit scrisori, pe care le-am gasit abia acum. De data asta de la o noua companie (infiintata acu 3 ani), care a cumparat creanta de la alte companii.

Noua companie se numeste Axfina, si, ca si cu cele din urma, cauta sa recupereze bani pe care eu nu i-am imprumutat. Imprumutul initial cred ca ajungea la vreo 1000 de euro, desi nu mai tin minte exact, iar recuperatorii vorbesc de niste sume exorbitante, 22,000 RON, 4,800 RON si 15,000 RON (cu aproximatie), fara sa dea vreun detaliu despre ce include fiecare suma.

Inca nu au trimis alt document de executare silita si, din cate vad, ultima scrisoare dateaza din Martie 2024 - o notificare de cesiune trimisa de BEJA Catalin Visan si Manuel-Andreo Dorcioman.

Imi puteti spune ce se mai poate face in situatia asta? Se poate anula/prescrie datoria? Daca da, ce anume ar trebui sa fac?

Mentionez ca eu nu locuiesc in Romania si nici nu planuiesc sa locuiesc in viitor, dar vreau sa rezolv aceasta problema.

Multumesc mult.
Buna ziua,

In 1993 a decedat mama si am dezbătut moștenirea după ea cu ajutorul unui notar local.

Problema e ca in momentul asta eu nu am titlul de moștenitor. Nu mai rețin daca mi s-a dat sau nu când a fost dezbătuta moștenirea.

In momentul de fața am divergențe cu nepotul din partea tatălui, care e decedat si el. Este cumva posibil sa obțin de la același notariat unde s-a dezbătut moștenirea titlul de moștenitor după mama sau o copie?

Am contact deja biroul de notariat local dar încă nu am primit răspuns in privința asta.

Daca nu pot recupera acest titlu de la notariat, unde are trebui sa ma adresez?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cine este responsabil cu trimiterea hotararii instantei? Cui m-as putea adresa in cazul in care, dupa 5 luni de la sedinta in recurs, nu am primit o hotarare judecatoreasca la domiciliu?