Atata timp cand mostenitorii sunt si ei participanti la fond inteleg ca nu exista nicio o posibilitate de a beneficia efectiv de acesti bani prin transferul lor intr-un cont bancar al mostenitorului?
Bunurile dobandite in timpul casatoriei insa care sunt doar pe numele meu intra in masa succesorala a sotului?
Anul trecut sotul meu a decedat, am fost casatoriti 4 ani si jumatate ( impreuna 7 ani) fara a avea copii, Rudele sotului in viata sunt mama, sora si bunica.
Apartamentul in care am locuit este pe numele socrului meu (decedat cu 5 ani inaintea sotului meu), mentionez ca nu a fost efectuata succesiunea dupa acesta. Bunurile din apartament au fost achizitionate in timpul casatoriei, de asemenea pe parcursul casatoriei am facut si credite la banca pentru rezolvarea problemelor medicale pe care le avea ( doar eu puteam face aceste datorii).
Avand in vedere cele mentionate mai sus va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru intrebarile de mai jos:
1. Dupa decesul sotului bunurile achizitionate impreuna cu sotul meu imi revin doar mie in calitate de sotie?
2.In cazul in care se va face succesiune dupa tatal sau eu am drept de mostenire in calitate de sotie a fiului sau decedat?
3.Cotizatia la pilonul II de pensii stransa in contul sotului meu cum se imparte?