avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate CriSSalex

Activitate CriSSalex

Exact asta este problema mea. Ma incurca demisia. Din pacate, clientul nu doreste sa fie demis, pentru a nu avea un CV compromis si cum este convins ca se urmareste demiterea ca si sanctiune, va demisiona el primul. Este la a doua sanctiune abuziva, prima cu avertisment.
Este posibila o hotarare de admitere a actiunii cu obligarea angajatorului la reintegrarea in acelasi post si cu plata drepturilor salariale de la data introducerii cererii si pana la data reintegrarii? Angajatorul va sustine ca nu a emis o decizie de incetare contract munca sau demitere si ca incetarea contractului de munca a survenit ca urmare a demisiei. Eu voi sustine ca, prin sanctiunea luata, angajatorul m-a fortat sa demisionez (m-a retrogradat pe o functie umilitoare avand in vedere pregatirea si vechimea profesionala).
Am o situatie aparte si va rog sa imi comunicati o parere.
Ma aflu in situatia ca, in baza luarii unei masuri disciplinare sa fiu retrogradat din functia de director la cea de casier pentru o perioada determinata. Decizia a fost luata cu intentia clara de a forta demisia.
Intentionez sa contest decizia in instanta, solicitand anularea si reintegrarea pe post, insa, la scurt timp dupa depunerea cererii de chemare in judecata, voi comunica angajatorului demisia motivat de imprejurarea ca am contestat decizia si refuz sa dau curs sanctiunii aplicate pe care o consider nelegala si abuziva.
Problema mea este cum va sprecia instanta de judecata acest gest si ce solutie finala va da cererii de chemare in judecata.
Va multumesc anticipat.