avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Activitate Varulven

Activitate Varulven

Buna ziua, Am un proces pentru impartirea bunurilor tatalui meu. Toate bune pana s-a ajuns la casa cand a venit evaluatorul si cred eu a subevaluat casele.
Pe 1500 de mp sunt 2 case fata in fata, cu cate 3 camere beci si logie.
Au fost calculate corect cf legilor 61/1990 si 93/1977, o singura obiectie ca a fost incadrata ca si constructii in stare satisfactoare, desi nu au nevoie de reparatii capitale. dar, cu toate astea nu acolo sunt pierderile mari ci dupa cum urmeaza:
Evaluare prin metoda costurilor standard, dar nu stiu daca sunt corecte urmatoarele:
1.Mi s-a luat coeficientul suplimentar redus cu 20%(cel dat de variatia euro pe ultimele 9 luni) pe motiv ca fluctuatia euro se manifesta cu intarziere asupra constructiilor. E ok?
2.Una din case a fost luata ca anexa desi e casa locuibila inclusiv cu sisteme de incalzire si mobilier, iar in TP este trecuta la fel ca cealalta casa.
3.Dupa ce au fost calculate valorile caselor, mi s-a injumatatit valoarea ca urmare a inmultirii cu un coeficient de 0,5 motivand ca in cazul in care proprietarul isi executa constructia in regie proprie si are posibilitatea aprovizionarii cu materiale ieftine si fara firma specializata. Coeficient luat din "Indrumar tehnic pentru evaluarea imediata a costurilor elementelor si constructiilor de locuinte editia 1998"
Nu prea inteleg logica, din moment ce e ilegal sa construiesti fara autorizatii... ce materiale ieftine? caramida beton de unde mai ieftin? .... si mai ales ca am auzit ca metoda indrumarului ar fi neconforma cu standardele internationale nu stiu exact...
4.Dupa toate scaderile de mai sus, a mai scazut cu inca 20% din cauza valorii de circulatie.
Ca detalii. casa e locuibila, este casa de tara dar din caramida fundatii beton, plansee lemn, este la intersectia a doua strazi(deschidere mare) asfalt la poarta, fantana inauntru dar si apa curenta la poarta, curent electric...14km fata de un oras cu 100 000 de locuitori.. iar in zona casele de gen cu tot cu teren se vand cu aproximativ 100.000RON (se gasesc si anunturi) iar primaria are evaluate constructiile, si platesc impozit pt ele la valoarea de 60.000 Ron.
Evaluarea facuta de evaluator a fost la 21.000RON...pare facuta superficial, nu cred ca a citit dosarul, si nici nu s-a interesat catusi de putin.
Credeti ca e ceva neconform? sa cer contraexpertiza? se poate face contestatie?
Problema e ca a mai fost pacaliti si altii inaintea mea, si dupa fiecare ancheta a politiei a schimbat locatia. Acum dupa reclamtia la politie a colegiului medicilor, deja cauta alt loc unde sa desfasoare activitatea ilegal. Daca ceea ce face ar fi public, oamenii nu s-ar mai duce...de aia intreb daca ii pot face reclama negativa...
Stiu ca in Romania anului 2018 pare imposibil, dar am dat avans(chipurile ca imi lua mai ieftin) unui medic dentist pentru 2 implanturi. Dar nu s-a tinut de cuvant. Dupa mai multe reclamatii am aflat in scris de la colegiul medicilor ca nu mai are drept de practica din 2011 deoarce a fost suspendat. Binenteles ca medicul mi-a zis ca nu mai vad nici un ban, iar acum nu mai raspunde la telefon. Colegiul medicilor mi-a raspuns ca a fost anuntata politia in acest caz. Problema e ca medicul inca lucreaza ilegal, si inca ia pacineti. Intrebarea mea este: pot scrie pe formuri, facebook, etc... (avand in vedere ca am dovezi si fara sa jignesc) astfel incat sa afle si alti oameni si sa nu se mai duca? Pentru ca inca da tepe... Multumesc