avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate locatar86

Activitate locatar86

Mulțumesc, voi face acea notificare.
O alta întrebare, le pot face si o reclamație la DSP privind nerespectarea masurilor sanitare (covid) doarece casa scarii s-a transformat in sala de asteptare ?

ynocentta a scris:

Notificati oficial utilizatorii spatiului cu obligatia rspectarii hotararii autoritatii publice locale-sub sanctiunea obligarii la plata cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

Da, spațiul locativ face parte din asociația noastră. Nu stiu de existenta unui regulament de condominiu. Problema este ca șeful de scara care este și presedinte nu se implica deloc, iar majoritatea locatarilor sunt chiriași și nu pot face mai nimic.

Bibi62 a scris:

Spatiul locativ face parte din asociatia dvs.? Daca da, comitetul trebuie sa ia atitudine. Cred ca acolop este o firma care se ocupa de mai multe asociatii. Firma in cauza trebuie sa respecte regulamentul de condominiu(daca il aveti aprobat)..

Buna ziua!
La parterul blocului in care locuiesc, intr-un apartament închiriat de la RIAL, își au sediul un număr de peste 20 de asociații de proprietari ( nu știm exact numărul total pentru ca nu sa-l divulge). Problema e ca la început a fost doar o asociație dar între timp au apărut tot mai multe iar disconfortul creat de numărul mare de persoane care întra și ies zilnic e tot mai mare. (certuri, trântit usi, mizerie, sunat din "greșeală la interfon pe la alte apartament", intrat din "greseala" in locuinta vecinilor etc. Am facut sesizări la primărie și la RIAL pentru ai obliga intr-un fel sa-si faca o întrare separata pentru a nu ne mai deranja. Am primit răspuns atat noi cat si ei ca ar fi necesar sa se realizeze acea intrare separata, dar aceștia nu vor sa dea curs acelei înștiințări, mai pe românește se fac ca plouă. Ce putem face în acest caz? Sa-i dam in judecata sau cum sa procedam sa-i obligam sa-si faca intrare separata.
Mulțumesc!
Multumesc pentru răspunsuri. Vreau sa va mai intreb in legatura cu deranjul de care aminteam mai sus dacă se pot lua ceva măsuri?

ynocentta a scris:

Practica demonstreaza ca usile de acces din termopan nu asigura efectul scontat in timp in special din punct de vedere al caraccteristicilor tehnice de la utilizare repetate isi modifica liniaritatea iar garnitutile de cauciuc in care este prins geamul trebuie inlocuit la anumite intervale
Schimbarea usii de acces nu are legatura cu circuatia persoanelor
Daca proprietarii doresc inlocuirea usii de acces,se pot adresa presedintelui de asociatie care poate decide in comitetul executiv necesitatea inlocuirii,eventual poate desfasura demersurile necesare
Aspectul ca persoana juridica nu doreste sa cotizeze,conform dispozitii in vigoare nu este dupa cum vrea fiecare
Presedintele de asociatie se poate implica concret astfel incat inclusiv persoana juridica sa ii fie repartizate costuri parti comune

Si atunci, noi ca si locatari, ce putem face in cazul acesta? Sau suntem nevoiți in continuare sa suportăm deranjul provocat de zecile de persoane care intra zilnic, aproape,să-și plătească facturile,sa lase citirile, sa se certe ca la usa cortului cu administratorii, sa tranteasca usi, sa sune la toate apartamentele sa le deschidă pentru a intra in scara in afara orelor de program (nici macar programul nu-l au afisat) nu mai zic ca de câteva ori ne-am trezit cu persoane in casa confundând usa asociației cu usa noastră.
Am vrea sa schimbam usa la intrarea în bloc pentru ca e veche, este de tabla nu izolează bine iar iarna este destul de frig pe casa scării dar la un flux de zeci de persoane săptămânal cred ca o usa de termopan ar trebui să o schimbam o dată pe an si după cum am specificat dumnealor nu vor sa cotizeze cu nici un leu.
Chiar nu se poate face nimic sa-i obligăm cumva să-și faca intrare separat, pe afara? Exista o instituție unde ne putem adresa, un mediator, care sa ne ajute cumva in problema ce o avem cu ei?

ynocentta a scris:

Este problema exclkusiva a reprezentantului legal al asociatieid e proprietari sa decida si eventual sa dispuna conditiile de utilizare spatiu de catre persoana juridica
Legal se aplica disp HG nr 1588/2007 cu incheierea de conventie intre asociatie si persoana juridica

Locuiesc intr-un bloc unde la parter, intr-un apartament exista un sediu de asociatii de locatari (in jur de 15 asociatii) in care, in cursul saptamanii intra sute de persoane care ne deranjeaza mai tot timpul formand gresit numarul la interfon, trantesc usi nu mai zic de deranj si de mizerie. Acestia nu vor sa cotizeze cu nimic pentru schimbarea usilor la intrarea in scara a geamurilor, lumina pe scara si curatenia se imparte la toti locatarii desi la fiecare actionare a interfonului se aprinde lumina pe toata scara iar la ei exista traficul cel mai mare ( noi suntem 10 apartamente) Vreau sa va intreb daca ii putem obliga cumva sa isi faca intrare separata, pentru ca ei nu vor.

Multumesc