avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Activitate AndraB.

Activitate AndraB.

Da, exact aceasta este situatia. Apartamentul este practic mansarda blocului, nu exista alta protectie, iar terasa mea se suprapune peste apartamentul vecinul de la etajul inferior. Daca este nevoie de o reparatie la burlane sau alte probleme de genul, terasa mea este folosita ca si acces. Asa a fost prevazut de catre constructor. Stiti un text de lege in care scrie mai excat acest lucru? As vrea sa limitez polemicile cu vecinii. Plus ca fiind vorba de o terasa cu trafic cu rol de protectie pentru intreg blocul, toti specialistii mi-au spus ca hidroizolatia trebuie facuta cu simt de raspundere, nu ca la un balcon normal, costurile fiind foarte mari.


grosuanatolie a scris:

Acoperisul ultimului balcon este parte comuna. In proprietatea individuala nu este decat interiorul balconului, vorbind despre podea si tavan.
Orice suprafata exterioara este proprietate comuna. Ori, in cazul de fata acoperisul balconului vecinului de jos face parte din terasa blocului, deoarece dvs nu mai aveti alt acoperis, iar podeaua balconului pe care calcati dvs este suprafata exterioara si are rol de acoperis de terasa.
Succes.

.
Buna ziua,

Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul inferior se plange ca i-au aparut niste pete pe un perete. Am chemat un specialist si mi-a spus ca trebuie refacuta hidroizolatia balconului meu pt ca se infiltreaza la vecin. Din cate am citit costul hidroizolatiei(macar) ar trebui suportat de catre Asociatia de proprietari pt ca, desi este vorba de terasa mea, fiind la ultimul etaj practic are rol de terasa de bloc : "balcoane de la ultimul etaj fac parte tot din terasa blocului, sunt parte comuna, iar izolarea se plătește de toți proprietarii indiferent de etaj". Ma puteti ajuta cu nr legii in textul careia se regaseste punctual acest lucru? Cei din bloc spun ca trebuie sa suport in intregime costul reparatiei, desi hidroizolatia este o problema din constructia imobilului.