avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj

Buna ziua,

Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul inferior se plange ca i-au aparut niste pete pe un perete. Am chemat un specialist si mi-a spus ca trebuie refacuta hidroizolatia balconului meu pt ca se infiltreaza la vecin. Din cate am citit costul hidroizolatiei(macar) ar trebui suportat de catre Asociatia de proprietari pt ca, desi este vorba de terasa mea, fiind la ultimul etaj practic are rol de terasa de bloc : "balcoane de la ultimul etaj fac parte tot din terasa blocului, sunt parte comuna, iar izolarea se plătește de toți proprietarii indiferent de etaj". Ma puteti ajuta cu nr legii in textul careia se regaseste punctual acest lucru? Cei din bloc spun ca trebuie sa suport in intregime costul reparatiei, desi hidroizolatia este o problema din constructia imobilului.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
AndraB., utilizator
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 11:29, 3 Mai 2018
Atat timp cat balconul face parte din proprietatea dv nu puteti invoca ca acesta reprezinta parte comuna imobil de locuit in comun si ca asociatia de proprietari ar fi obligata sa suporte c/v hidroizolatie
~ Conținut șters la cerere ~
Complet fals, atata timp cat acea suprafata este trecuta in actul dvs. de proprietate si in cadastru, este proprietatea dvs exclusiva.
Asociatia se ocupa de proprietatea comuna, daca ar fi proprietate comuna , atunci oricare proprietar are dreptul sa intre pe balconul dvs!!!
La un imobil, acoperisul este proprietate comuna, terasa necirculabila si circulabila daca nu este trecuta la cineva in actul de proprietate si in cadastru este deasemenea proprietate comuna.
Refacerea hidroizolatiei trebuie sa o platiti dvs.
.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
AndraB., utilizator
Da, exact aceasta este situatia. Apartamentul este practic mansarda blocului, nu exista alta protectie, iar terasa mea se suprapune peste apartamentul vecinul de la etajul inferior. Daca este nevoie de o reparatie la burlane sau alte probleme de genul, terasa mea este folosita ca si acces. Asa a fost prevazut de catre constructor. Stiti un text de lege in care scrie mai excat acest lucru? As vrea sa limitez polemicile cu vecinii. Plus ca fiind vorba de o terasa cu trafic cu rol de protectie pentru intreg blocul, toti specialistii mi-au spus ca hidroizolatia trebuie facuta cu simt de raspundere, nu ca la un balcon normal, costurile fiind foarte mari.


grosuanatolie a scris:

Acoperisul ultimului balcon este parte comuna. In proprietatea individuala nu este decat interiorul balconului, vorbind despre podea si tavan.
Orice suprafata exterioara este proprietate comuna. Ori, in cazul de fata acoperisul balconului vecinului de jos face parte din terasa blocului, deoarece dvs nu mai aveti alt acoperis, iar podeaua balconului pe care calcati dvs este suprafata exterioara si are rol de acoperis de terasa.
Succes.

Alte discuții în legătură

Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)