Mulțumesc frumos pentru sfaturi . De aceea am apelat la opinia dvs, deoarece știu că legile sunt formulate greșit , într-o oarecare măsură . Am mai trecut printr-o asemenea experiență , eu fiind martor într-un proces asemănător , in care copiii au rămas în grija tatălui , cu custodie comună , însă , din câte am înțeles , mama se putea decădea din drepturi , dar a omis d-na avocat să ceară în instanță acest fapt .. Știu sigur că acest lucru nu este imposibil , știu că trebuie să aducem probe serioase într-un astfel de proces ,insa și avocatul trebuie sa le folosească pt a avea câștig de cauză . Nu vreau sa jignesc pe nimeni , vă rog să mă scuzați daca v-am supărat , știu că ați studiat foarte mult pt a profesa in acest domeniu , dar trebuie sa facem numai ce e corect , in principiu . As vrea sa mai apelez la sfatul dvs , dacă sunteți de acord . Mulțumesc pentru amabilitate !
In acest caz , singura soluție este să așteptăm să i se întâmple ceva copilului pentru a demara procesul de decăderea din drepturi a mamei ?!
Daca dovedim că mama nu se ocupa și copilul este în pericol alaturi de ea , nu se poate cere decăderea din drepturile părintești ?
Motive avem multe , dar având în vedere că legile din Romania sunt mai mult în favoarea mamei și ținând cont că se pune accent pe afecțiunea emoțională și psihologică , este greu de dovedit , dar nu imposibil . Am apelat la dv , deoarece ca cetățeni nu cunoaștem foarte bine legea in această privință . Pe scurt , mama plimba minorul dintr-o parte în alta , cu actualul ei concubin trăiește în condiții submediocre , acesta având două fete din alta căsătorie , care , din punct de vedere psihic și psihologic nu sunt in regulă și minorul despre care vă vorbesc are vârsta de 2 ani și jumătate și este lăsat în grija acestor două fete , care îl neglijează total .. In acea familie mama nu are absolut nici un cuvânt de spus , nici în favoarea sa , nici în favoarea minorului , acesta având și unele probleme de sănătate , cara au cam fost neglijate .. De aceea consider că minorul poate fi in pericol alaturi de mamă în această situație , însă , datorita costurilor unui proces , a limitei financiare personale și a neputinței dovedirii acestor probe , ne este foarte greu sa luam minorul de lângă mamă . Și aceste motive am apelat la sfatul dumneavoastră .
Bună ziua . Ce probe trebuie să fie prezentate într-un proces pentru a primi custodie unica a unui minor sub 7ani , pentru a dovedi că acesta este în pericol alaturi de mamă , eventual decăderea acesteia din drepturile părintești ? Prin ce mijloace se poate dovedi că mama îi încalcă drepturile minorului și îl privează de acestea ? Mulțumesc !