avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate cornelia anghel

Activitate cornelia anghel

Stiu ca la data prezentului comentariu Guvernul a adoptat la 17.03.2021,un proiect de lege cumul pensie cu salariu, care inca se afla in dezbatere publica pentru 10 zile (conform site Ministerul Munciii, in perioada 11.03.2021 - 20.03.2021).
Am o intrebare, dacă Guvernul incalca pricipiul transparentei decizionale (incalca o lege) care ar fi repercursiunile privind legalitatea unui proiect de lege astfel adoptat care ulterior va fi "pe repede inainte " , "dezbatut in comisiile lor " din PARLAMENTUL LOR si in final, "pe repede inainte" promulgat de PRESEDINTELE LOR.. (]n concluzie adoptare ZIUA CA HOTII, istoria se repet[ dar cu alti hoti).
]n concluzie, doresc sa stiu daca incalcarea unor principii stabilite de lege ordinara, coroborata cu incalcarea unor drepturi constitutionale (la munca si dreptul castigat). poate fi contestata, de cine si cand.. Daca nici o formatiune politica parlamentara nu este interesata de a se opune legal la aceasta aberatie de "modista", ce posibilitatea are o persoana care poate fi lezata in interese, s[ "conteste " aceast[ lege (dupa adoptare.) ?
Sunt in divort cu soțul meu și am stabilit de comun acord, să vindem apartamentul in care locuim prin stabilirea ad-hoc, al unui preț de piată pe care el l-a stabilit la circa 50000 de euro. Găndindu-mă mai bine ce presupune mutarea după vânzare, am hotărât să-mi cumpar partea de 50% din val. apartamentului, motiv pentru care nu stiu cum să procedez. Să așteptăm o oferta de la un posibil cumparator și atunci să ofer sotului jumatate din suma, sau să accept valoarea stabilita la acest moment (pe care o consider ridicată, circa 240.000 de lei pentru un ap. cu camere in starea in care se află fara certific. en. si CF).
Încerc să aflu o valoarea estimativă pentru imobilele din zona de locuit dar nu am găsit decăt să apelez la un evaluator care m-ar costa 500 de RON și nu este rentabil deoarece sunt rezervată privind cheltuielile pentru ca doresc să contractez un credit de cira 120.000 de lei pentru a deveni proprietar 100%, al apartamentului.
Nu doresc să ajungem în instantă pentru partaj, de aceea caut alternative de imprumut, in condițiile in care am 60 de ani și pot să obtin credit cu sumă limitata. Veniturile mele sunt totuși ridicate (cumulate pensie cu salariu circa 8.000 de RON net) și pot accesa credite cu sume ridicate dar mă limitează vărsta (max. 65 ani la finalizarea creditului), însă nici nu doresc să fiu înșelată și să plătesc sume care nu reflectă a realitate.
O ultimă informatie pe care o ofer este, faptul că privind bunurile din apartament ne-am înțeles cum le vom împărți, deci datoria mea catre el va fi 50% din val. apartamentului.
În final vă rog un sfat cum să procedez în acest caz și până când pot aștepta fara ca el să ceară partajul (este imprevizibil în decizii și nu am încredere pentru că este un razbunator, daca nu obtine ce si-a propus), adaugând faptul că vreau pastrarea apartamentului actual, care este și va fi ACASA pentru fiul nostru (26 de ani), acum independent .
Cu stimă,
Cornelia Anghel
Răspuns la discuția tulburarea linistii publice
Ma scuzati pentru greselile de redactare , astfel pe randul 2 , dupa paranteza se va "care nu are ca venit" iar pe penultimul, in loc de sai se va citi "si"
In mod sistematic sunt deranjata de muzica folosita la intensitate ridicata de catre o comunitate de rromi (*eu le spun asa cum sunt, tigani) care are nicim un venit decat ajutorul social. Amenzile date de politie nu sunt platite si sunt "scutite la plata de catre instantele judecatoresti" pentru ca nu "ceteanul petrecaret nu ARE VENIT dar nici NU VREA sa lucreze in folosul comuniutatii pentru acel cuantum ( CARE INSUMEAZA circa 10 mii RON ).
Ce putem face in acest caz, deoarece petrecerile continua chiar daca sunt amendati de fiecare data? Pot formula o actiune in instanta impotriva celui/celor amendati deoarece zgomotul nu inceteaza ore intregi, in orice zi sai noapte, si este inceptul anotimpului estival.
Multumesc si daca este cazul va ofer mai multe date,
Cornelia Anghel
Slobozia - Ialomita