avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate timm

Activitate timm

Răspuns la discuția inmatriculare vehicul in Romania
va multumesc mult! Doamne ajuta!
Răspuns la discuția inmatriculare vehicul in Romania
se pare ca m-am exprimat neclar: deoarece in lista cerintelor pentru inmatriculare este mentionata si dovada platii TVA (eu fiind persoana fizica ce a cumparat de la persoana juridica,). Eu am platit TVA in Elvetia la cumpararea masinii. Cand m-am mutat in Franta nu am mai platit vreo diferenta de TVA ptr ca masina avea doar 3 ani. Reformuland intrebarea ar suna asa: in ceea ce priveste TVA-ul (care e diferit in Elvetia de Romania, Elvetia nu este membru UE) va trebui sa platesc ceva ?
Va multumesc!
Doamne ajuta!
sunt cetatean roman resident inafara tarii si care s-a hotarat sa se repatrieze. Am citit informatiile legate de inmatricularea autovehiculelor in Romania si mai am o intrebare care priveste situatia mea: am un vehicul cumparat nou in Elvetia in 2009. Dupa cativa ani de locuit in Elvetia m-am mutat in Franta, unde locuiesc si-acum. La mutarea in Franta am inmatriculat vehicolul achizitionat in Elvetia, astfel ca acum e inmatriculat de cativa ani in Franta.
Dorindu-mi a ma intoarce in Romania, vreau sa iau aceasta masina si s-o inmatriculez in Romania (va fi a 3-a inmatriculare a acestei masini, de fiecare data eu fiind proprietarul).
Intrebarea:
- ce autoritate din Romania imi poate spune cum va fi tratata inmatriculare: ca a unui vehicul care vine din tara UE (Franta) desi a fost cumparat de mine in Elvetia?
Va multumesc anticipat!