Doamne ajuta!
sunt cetatean roman resident inafara tarii si care s-a hotarat sa se repatrieze. Am citit informatiile legate de inmatricularea autovehiculelor in Romania si mai am o intrebare care priveste situatia mea: am un vehicul cumparat nou in Elvetia in 2009. Dupa cativa ani de locuit in Elvetia m-am mutat in Franta, unde locuiesc si-acum. La mutarea in Franta am inmatriculat vehicolul achizitionat in Elvetia, astfel ca acum e inmatriculat de cativa ani in Franta.
Dorindu-mi a ma intoarce in Romania, vreau sa iau aceasta masina si s-o inmatriculez in Romania (va fi a 3-a inmatriculare a acestei masini, de fiecare data eu fiind proprietarul).
Intrebarea:
- ce autoritate din Romania imi poate spune cum va fi tratata inmatriculare: ca a unui vehicul care vine din tara UE (Franta) desi a fost cumparat de mine in Elvetia?
Va multumesc anticipat!
se pare ca m-am exprimat neclar: deoarece in lista cerintelor pentru inmatriculare este mentionata si dovada platii TVA (eu fiind persoana fizica ce a cumparat de la persoana juridica,). Eu am platit TVA in Elvetia la cumpararea masinii. Cand m-am mutat in Franta nu am mai platit vreo diferenta de TVA ptr ca masina avea doar 3 ani. Reformuland intrebarea ar suna asa: in ceea ce priveste TVA-ul (care e diferit in Elvetia de Romania, Elvetia nu este membru UE) va trebui sa platesc ceva ?
Va multumesc!
Procura auto
cerveneanu
Sal!!
Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am gresit locul in care scriu.
Am o rugaminte la cunoscatori
Intentionez sa achizitionez o masina ... (vezi toată discuția)