avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare vehicul in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare vehicul in Romania

Doamne ajuta!
sunt cetatean roman resident inafara tarii si care s-a hotarat sa se repatrieze. Am citit informatiile legate de inmatricularea autovehiculelor in Romania si mai am o intrebare care priveste situatia mea: am un vehicul cumparat nou in Elvetia in 2009. Dupa cativa ani de locuit in Elvetia m-am mutat in Franta, unde locuiesc si-acum. La mutarea in Franta am inmatriculat vehicolul achizitionat in Elvetia, astfel ca acum e inmatriculat de cativa ani in Franta.
Dorindu-mi a ma intoarce in Romania, vreau sa iau aceasta masina si s-o inmatriculez in Romania (va fi a 3-a inmatriculare a acestei masini, de fiecare data eu fiind proprietarul).
Intrebarea:
- ce autoritate din Romania imi poate spune cum va fi tratata inmatriculare: ca a unui vehicul care vine din tara UE (Franta) desi a fost cumparat de mine in Elvetia?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 14:41, 5 Mai 2018
Cum adică sa fie tratată?... personal, nu am inteles întrebarea Dvs. O Înmatriculati si gata.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Petre Enache, Avocat
se pare ca m-am exprimat neclar: deoarece in lista cerintelor pentru inmatriculare este mentionata si dovada platii TVA (eu fiind persoana fizica ce a cumparat de la persoana juridica,). Eu am platit TVA in Elvetia la cumpararea masinii. Cand m-am mutat in Franta nu am mai platit vreo diferenta de TVA ptr ca masina avea doar 3 ani. Reformuland intrebarea ar suna asa: in ceea ce priveste TVA-ul (care e diferit in Elvetia de Romania, Elvetia nu este membru UE) va trebui sa platesc ceva ?
Va multumesc!
Nu, pentru ca veniti cu ea înmatriculata in Franța
va multumesc mult! Doamne ajuta!
Doamne Ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces in derulare recuperare taxa de poluare pt o masina cumparata din elvetia, aceasta tara nefiind membra a ue! alex9691 alex9691 Redeschid acest topic care poate fi de interes ca orice problema juridical cu anumite particulartati, acestea fiind date de faptul ca masina pe care am ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare! alex9691 alex9691 In iunie 2008 am cumparat un autoturism adus din Elvetia de catre un roman, la acel moment nu am stiut ca Elvetia nefacand parte din UE se va achita vama si ... (vezi toată discuția)
Procura auto cerveneanu cerveneanu Sal!! Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am gresit locul in care scriu. Am o rugaminte la cunoscatori Intentionez sa achizitionez o masina ... (vezi toată discuția)